Comença la Technovation Challenge 2020

Colectic
Autor/a: 
Sara Borrella
Final de la TechnovationCat 2019 l'1 de juny de 2019 a la Universitat Pompeu Fabra - Campus Poblenou Font: Associació Espiral, Educació i Tecnologia
Final de la TechnovationCat 2019 l'1 de juny de 2019 a la Universitat Pompeu Fabra - Campus Poblenou Font: Associació Espiral, Educació i Tecnologia

Comença la Technovation Challenge 2020

Autor/a: 
Sara Borrella
Colectic

Resum: 

La Technovation és un programa internacional que animar a les noies a convertir-se en emprenedores tecnològiques. L'edició 2020 de la Technovation Girls Catalonia serà el 8 de novembre a les 17.00h a l'Espai Bital de Barcelona.

En 2050 només el 20% dels llocs de treball relacionats amb el món de la tecnologia i la informàtica estaran ocupats per dones. Això comportarà que el biaix en el desenvolupament de les tecnologies continui creixent.

A partir de l'adolescència, la falta de referents i la percepció de la informàtica com un camp principalment masculí desanimen a moltes noies a iniciar els seus estudis en aquest àmbit. Per això, motivar a les dones joves per a seguir aquestes professions és clau per a trencar la bretxa digital de gènere.

Cada any, el programa Technovation Challenge convida equips de noies de tot el món a resoldre reptes socials a través de la tecnologia. És una iniciativa internacional de l'organització sense afany de lucre Iridescent que treballa per a empoderar el jovent, especialment les noies, a través de l'enginyeria i la tecnologia.

Sota el lema 'Girls for a Change', l'edició 2020 de la Technovation Girls Catalonia, impulsada a Catalunya per l'Associació Espiral, Educació i Tecnologia, donarà a conèixer el programa, els recursos i i el suport que ofereix.

"Technovation promou que les dones desenvolupin els seus propis mecanismes d'inclusió per participar i modificar el món a través de les TIC. Aquesta incidència en la cultura de la innovació des d'una perspectiva fresca, neutra des d'un punt de vista de gènere i diferent, contribueix a la transformació social", expliquen des de l'equip de mentores de la Technovation Girls Catalonia.

L'acte de presentació tindrà lloc el 8 de novembre a les 17.00 h. a l'Espai Bital de Barcelona i compta amb dones referents del sector entre les que es troben Joana Barbany (directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya), Ana de la Rosa (HP Program Manager), Nuria Salán (Presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia) i Mar Camacho (Directora general d'Innovació, Recerca i Cultura Digital).

A la trobada assistiran també diferents participants d'alguns dels grups guanyadors de la passada temporada per explicar la seva experiència durant el seu pas per Technovation Girls. A més, l'acte també comptarà amb experiències de mentores i del jurat.

La inscripció és gratuïta i obligatòria i es pot realitzar a través d'aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou