Comença l’any planificant amb Joplin!

Colectic - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda - Colectic
Captura de pantalla de Joplin, eina per crear i editar llibretes i notes. Font: Joplin
La versió per ordinador permet crear, guardar i editar notes i agrupar-les mitjançant categories.
Captura de pantalla de la versió per terminal de Joplin Font: Joplin
La versió per interpret de comandes de Joplin, permet sincronitzar-se en sistemes de fitxers al núvols i en servidors propis.

Comença l’any planificant amb Joplin!

Autor/a: 
Xavi Aranda - Colectic
Colectic - Informàtic

Resum: 

Joplin és un sistema per crear i editar llibretes, notes i llista de tasques a realitzar. És programari lliure, té diverses versions i totalment gratuït.

Joplin és una aplicació que permet crear i guardar llibretes i notes que normalment ho registraríeu en format paper. També permet crear i controlar un registre de tasques a fer. Aquesta aplicació té versió per ordinador i versió per dispositius mòbils, com telèfons intel·ligents i tauletes, i ha estat desenvolupada amb llicència de programari lliure.

Coneguda com l’alternativa de programari lliure a Evernote, Joplin té un funcionament molt senzill. Després de ser instal·lada, el primer que heu de crear és una carpeta. A dins d’aquesta carpeta podreu crear notes i llistat de tasques a fer. Un cop creades, les podreu gestionar; modificant-les o esborrant-les. Totes les notes i les tasques a fer poden ser categoritzades per tal de ser ordenades o agrupades.

Una de les característiques més interessants de Joplin, és la possibilitat d’importar notes d’Evernote. Totes les notes d’Evernote exportades en format .enex, podran ser importades a Joplin. També hi ha una característica molt interessant a destacar, la possibilitat de sincronitzar tot el sistema de llibretes i notes en el sistema de carpetes de OneDrive de Microsoft o en un altre sistema de directoris compartits que tingueu en un servidor instal·lat. Mitjançant la versió terminal de Joplin, podreu navegar i editar llibretes i notes en el mateix intèrpret de comandes del vostre sistema operatiu.

Actualment Joplin té disponible una versió de proves que us la podreu descarregar totalment gratuïta.

Afegeix un comentari nou