Contra el tancament de webs: actua!

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Contra el tancament de webs: actua!

Resum: 

Durant els pròxims dies es votarà en el Congrés de Diputats les modificacions a la Llei d'Economia Sostenible (LES) que permetrà el tancament de pàgines web sense cap ordre judicial. Suma't a la cibercampanya per garantir la llibertat d'expressió a Internet!

Aquests pròxims dies es votarà al Congrés de Diputats la Disposició Final segona de la LES, modificacions sobre la anomenada Llei Sinde. Aquesta reforma legislativa, que aposta per un canvi de model econòmic del estat espanyol, ha aixecat una gran polèmica al incloure la possibilitat de tancar webs que continguin enllaços a continguts amb copyright sense l'autorització de cap jutge.

Vàries associacions d'internautes ja han denunciat la vulneració de drets que suposa aquesta llei. Actualment, en l'Estat Espanyol, no és cap delicte oferir en una plana web enllaços a continguts protegits amb copyright. Tot i que la SGAE ha interposat diverses denuncies, cap tribunal espanyol ha dictat sentència condemnatòria. Trobem diversos exemples en la plana web del advocat David Bravo, especialista en drets digitals.

Davant aquesta situació es va incloure dintre de la LES la possibilitat de tancar webs saltant-se la instància judicial. Aquesta norma preveu el tancament de qualsevol web que contingui un enllaç a continguts protegits amb copyright, a petició d'una comissió composta per les industries culturals, abanderades per la SGAE i grans discogràfiques.

Hacktivistas.net, col·lectiu d'activistes que utilitzen la tecnologia, ha decidit iniciar una campanya per demanar als diputats que defensin els nostres drets constitucionals (presumpció d'innocència, llibertat d'expressió, privacitat, inviolabilitat domiciliària, tutela judicial efectiva, ...) davant la protecció de la propietat intel·lectual. Per això ha posat a la nostra disposició l'eina xMailer, una aplicació de democràcia directa participativa que permet enviar un correu electrònic amb la nostra opinió a tots els parlamentaris.

Podem participar en aquesta cibercampanya de diverses maneres. Primer, podem fer servir el formulari que trobem en la seva plana web per que tots els parlamentaris ens escoltin. També podem col·laborar difonent aquesta acció a través de les nostres xarxes socials (a Twitter es fa servir el hashtag #stopleysinde). I també podem col·laborar incloent en la nostra web el formulari d'enviament, gràcies al codi html que ens ofereixen i que podem copiar i enganxar en el nostre espai.

En poques hores, aquesta campanya ha aconseguit que s'enviessin gairebé 20.000 correus donant a conèixer als parlamentaris la nostra opinió sobre aquesta llei. Vols donar la teva?

Afegeix un comentari nou