'Dades X Dones' promou una tecnologia al servei de les cures

Colectic - Informàtic
Dona fent servir un telèfon mòbil Font: StartupStockPhotos
Dona fent servir un telèfon mòbil Font: StartupStockPhotos
Dones participant en la trobada convocada per 'Dades X Dones' Font: Dades X Dones
El 13 d'abril es va realitzar una trobada per detectar les necessitats del sector de l'ecnomia de les cures

'Dades X Dones' promou una tecnologia al servei de les cures

Colectic - Informàtic

Resum: 

El 16 de juny organitza una hackató per generar aplicacions mòbils, que donin resposta a les necessitats de les professionals del servei domèstic i a les famílies.

Millorar la gestió del temps, fomentar les xarxes de treballadores, generar més demanda de serveis, facilitar la localització de necessitats no previstes o visibilitzar les professionals dels serveis a les famílies i domèstics són algunes de les necessitats que han detectat en el projecte i en les quals es podrien enfocar les aplicacions. L’objectiu de la hackató és obtenir un prototip d’aplicació mòbil que contribueixi a promoure l’activitat econòmica del sector dels serveis a les famílies i domèstics, i fer-ho des de la proximitat als barris de Barcelona i des d'una visió de gènere i de drets.

'Dades X Dones' és un projecte de la Iniciativa Barcelona Open Data, Mou-te Les Corts, la Plataforma Catalana de Suport al Lobby Europeu de Dones, Dones en Xarxa i la vocalia de dones de l’Associació de veïns i veïnes de Sant Genís. Pretén crear solucions digitals, perquè les dones puguin tenir més oportunitats en l'economia de les cures (totes les activitats que fan possible sostenir i reproduir la vida).

La hackató és la segona acció que llança el projecte. El mes d'abril, es va fer una trobada prèvia amb treballadores, persones usuàries de serveis i promotores econòmiques, així com entitats i col·lectius que treballen pels drets de les dones. L'objectiu era treballar i extreure les necessitats que existeixen en aquest àmbit.

Aquest treball previ serveix com a base per a la hackató que tindrà lloc dissabte 16 de juny, durant tot el dia, al Centre Cívic Casa Groga de Barcelona (Av. del Jordà, 27). S'adreça a persones programadores i dissenyadores d’aplicacions, expertes en innovació i TIC, i expertes en el sector.

S'hi pot participar de dues maneres: apuntant-s'hi en un grup de desenvolupament d’apps d'entre tres i cinc persones participants o com a persona col·laboradora, participant el dia de la hackató assessorant els equips. Es pot realitzar la inscripció fins al 12 de juny. Les persones que hi vulguin participar i no tinguin grup o necessitin més integrants en el seu, es poden posar en contacte amb hackato-dades-x-dones[arrova]googlegroups.com.

Hi haurà tres equips finalistes, que seran convidats a participar en el testeig i desenvolupament final de l’aplicació, on es farà un procés d’incubació durant tres mesos.

Afegeix un comentari nou