Data GIF Maker, dades divertides per la secció de transparència

Associació per a Joves TEB - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
Logotip de Google.  Font: Google
Google va presentar l'eina Data GIF Maker la setmana passada.

Data GIF Maker, dades divertides per la secció de transparència

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
Associació per a Joves TEB - Informàtic

Resum: 

Google ha presentat una nova eina que permet comparar dades i presentar-les en format animació. Aquesta comparativa es pot exportar en un GIF animat i ser inclosa a la pàgina de transparència de la vostra entitat.

Google va presentar la setmana passada una eina que pot ser interessant per les entitats. Aquesta eina anomenada Data GIF Maker permet realitzar comparatives de dades, en tants per cents o en números. Però el fet destacable d'aquesta eina, és la forma en que presenta aquestes dades, mitjançant una animació que es pot exportar en un fitxer GIF animat.

El seu funcionament és molt senzill. L'eina s'estructura en 5 comparacions. Cada comparació està formada per dos dades, la dada de l'esquerra i la dada de la dreta. Cada dada té un títol i un camp numèric. Aquest camp numèric pot ser en nombres o percentatge. La comparativa també pot tenir una llegenda, per explicar més concretament en que consisteix. Un cop hem anat omplint totes les comparatives, podeu executar l'animació o descarregar-la mitjançant un GIF animat.

Fixeu-vos que si feu més d'una comparativa, el GIF animat inclou totes les comparatives. Una darrera de l'altre. Això pot ser interessant si voleu fer una mini presentació de dades. Però també podeu anar fent les comparatives, una a una. Una comparativa, un GIF animat.

Comparativa realitzada amb Data GIF Maker de Google.

Aquesta eina pot ser molt útil, en el cas que la vostra entitat hagi de publicar a la pàgina web de l'entitat, la secció de transparència. Una de les obligacions de la Llei de Transparència, es que les entitats que hagin de publicar la informació que es demana, a la secció de transparència, es faci d'una forma totalment estructurada i clara. Sens dubte, Data GIF Maker, és una opció que us podrà ajudar a presentar aquesta informació.

Data GIF Maker

Per a més dubtes sobre aquesta eina podeu consultar el Servei d'Assessorament Informàtic de Xarxanet.

Afegeix un comentari nou