Eiro, un robot de programari lliure gallec!

Associació per a Joves TEB - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Eiro, un robot de programari lliure gallec!

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
Associació per a Joves TEB - Informàtic

Resum: 

Eiro és un kit de robòtica educativa per muntar un robot que es pot programar. Tot el projecte està en programari lliure, per tant les peces es poden imprimir, copiar i modificar lliurement.

Moltes de les entitats del lleure educatiu estan incorporant activitats de robòtica educativa. Mitjançant aquestes activitats, els infants poden aprendre a programar i a construir col·laborativament un projecte de robot amb més infants. Però un dels problemes que es troben molts casals de joves que programen aquests tipus d'activitats, es què els kits de robòtica que tenen, són privatius, i per tant els infants no poden experimentar amb més possibilitats.

Eiro és un projecte de kit de robòtica educativa que es pot programar i amb llicència de programari lliure. Mitjançant Eiro, els infants podran construir aquest robot, aprendre el seu funcionament i programar les seves accions. La programació d'aquest robot és basa en la programació per blocs, una tipus de programació molt il·lustrativa que ajuda als més menuts i menudes a familiaritzar-se amb les ordres i interaccions. Amb l'ajuda d'una aplicació per mòbil Android, els nens i nenes, podran controlar el robot i realitzar petites modificacions.

Actualment Eiro està en fase de cerca de microfinançament mitjançant la plataforma Goteo. En algunes de les opcions de recompensa d'aquesta campanya, es podran adquirir els fitxers fonts per poder-se imprimir el propi robot en una impressora 3D. El codi font del controlador del robot, també està disponible per qui col·labori econòmicament amb el projecte.

Eiro té la particularitat que va vestit amb un indumentària tradicional de dansa gallega, ja que el projecte ha nascut a Galícia.

Afegeix un comentari nou