El Govern llança el primer metavers en català, un espai digital immersiu per al teixit associatiu

Colectic
Una captura de la presentació virtual realitzada al Centre Blockchain de Catalunya. Font: Centre Blockchain de Catalunya
Una captura de la presentació virtual realitzada al Centre Blockchain de Catalunya. Font: Centre Blockchain de Catalunya

El Govern llança el primer metavers en català, un espai digital immersiu per al teixit associatiu

Colectic

Resum: 

El Centre Blockchain de Catalunya presenta aquesta eina que vol ser punt de trobada, sala d'exposicions i esdeveniments, campus universitari i espai per a la creativitat.

El Govern presenta el primer metavers en català, CatVers, un espai digital immersiu obert que està a disposició del teixit associatiu com a espai de trobada des d'aquest dilluns, i que s'espera que pugui acollir exposicions i esdeveniments com festivals, i que pugui convertir-se en campus universitari, i en un entorn perquè qualsevol persona pugui monetitzar la seva creativitat. Fins i tot es preveu la creació d'una moneda pròpia.

La iniciativa ha estat desenvolupada pel Centre Blockchain de Catalunya, promogut pel Govern i la Cambra de Comerç de Barcelona, i ha comptat amb un pressupost d'entre 10.000 i 20.000 euros. El seu ús estarà disponible a preus assequibles que es faran públics al març. Fins llavors serà gratuït.

La forma de governança d'aquest espai és un dels serrells que s'hauran de tancar durant la conferència anual Democracy4all. L'organisme planteja que sigui descentralitzada en mans d'associacions mitjançant la tecnologia blockchain, i vol esdevenir un lobby per intentar fer pressió mundial perquè les grans corporacions respectin els drets humans.

El president executiu del CBCat, Quirze Salomó, ha explicat que es tracta de la materialització d'una realitat paral·lela virtual ja existent que s'ha accelerat amb la pandèmia, "un nou món a conquerir amb la creativitat i el desenvolupament".

Assegura que "tota la realitat digital que ara coneixem, en els propers cinc anys acabarà confluint en el metavers". Amb aquesta eina, Catalunya té l'oportunitat de ser pionera, ha afegit durant la presentació virtual que les persones assistents han pogut seguir amb ulleres de realitat virtual.

Afegeix un comentari nou