Emet missatges d'alerta des de Telegram

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Emet missatges d'alerta des de Telegram

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

Telegram ha canviat les llistes de distribució de missatge per canals d'emissió. Mitjançant els canals, podreu enviar missatges urgents sense limit de seguidors.

Telegram, l'aplicació de missatgeria instantània de programari lliure, va presentar a finals de setembre, els canals d'emissió de missatges, un servei que ha millorat les antigues llistes de distribució de missatges.

Els canals d'emissió de missatges és un canal que qualsevol usuari de Telegram pot crear. En aquests espais el propietari del canal pot enviar missatges unidireccionals. Per tant les persones que estan seguint aquest canal no poden respondre els missatges, només els poden rebre i llegir. Els canals d'emissió poden anar molt bé per mobilitzar voluntaris o estar actualitzats d'informacions urgents.

Per a crear un canal d'emissió a Telegram, heu de fer els següent:

  1. Actualitzar Telegram a la versió 0.9.2
  2. Entrar a l'aplicació i clicar les opcions del vostre menú.
  3. Seleccionar «New Channel». (Aquesta opció, encara no està traduïda al català! Si voleu col·laborar en la traducció, poseu-vos en contacte amb Softcatalà!)
  4. Telegram us demanarà un nom de canal i una descripció.
  5. A continuació heu de seleccionar la privadesa del canal. Si la deixeu en públic, amb una simple cerca a Telegram poden trobar el vostre canal i demanar l'accés. Si la deixeu en privat, haureu d'anar convidant als vostres contactes.
  6. Ara heu de convidar els vostres contactes a què entrin al canal. De la mateixa manera que entren, també poden sortir! ;)
  7. El canal ja està creat. Recordeu que Telegram també disposa d'una versió per ordinador, i què des d'allà podreu escriure missatges al vostre canal.

Les diferències amb altres aplicacions de missatgeria instantània són les següents:

  • Els canals poden ser públics o privats. Si és públic, qualsevol usuari de Telegram pot demanar l'accès.
  • Si el canal és públic, es pot demanar l'accés mitjançant un enllaç web. Si l'accés web s'obre des d'un ordinador, s'obrirà l'aplicació Telegram per escriptori automàticament.
  • El nombre d'usuaris d'un canal és infinit. No hi ha limitació d'usuaris.

Per a saber-ne més: Blog de Telegram

Afegeix un comentari nou