Enviament d’arxius interns mitjançant Teleport

Colectic - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda
Les oficines petites d'entitats i ONGs poden beneficiar-se de Teleport. Imatge de Fimb. Llicència d'ús CC BY 2.0 Font: Imatge de Fimb. Llicència d'ús CC BY 2.0
Les oficines petites d'entitats i ONGs poden beneficiar-se de Teleport. Imatge de Fimb. Llicència d'ús CC BY 2.0
Amb Teleport oblidareu els clauers USB. Imatge de Rafael Acorsi. Llicència d'ús CC BY-SA 2.0 Font: Imatge de Rafael Acorsi. Llicència d'ús CC BY-SA 2.0
Amb Teleport oblidareu els clauers USB. Imatge de Rafael Acorsi. Llicència d'ús CC BY-SA 2.0

Enviament d’arxius interns mitjançant Teleport

Autor/a: 
Xavi Aranda
Colectic - Informàtic

Resum: 

A vegades enviar fitxers a un altre ordinador pot arribar a ser un maldecap. Mitjançant Teleport podreu enviar fitxers a altres ordinadors que estiguin connectats a la mateixa xarxa.

Poseu-vos en situació. Imagineu que la vostra entitat té una petita oficina on hi han 3 ordinadors connectats en una xarxa interna. Mitjançant aquesta xarxa interna compartiu impressora, connexió a Internet i espai compartit. Però què passa quan heu d’enviar un fitxer o un conjunt d’arxius? Comencen els problemes.

El més normal és que agafeu un USB, copieu tot el que necessiteu i aneu a un altre ordinador a copiar-ho tot. Això és el que faríeu, però moltes vegades no teniu un USB a mà o heu de sortir a comprar-ne.

Una altra opció seria enviar-ho tot a través de correu electrònic. Aquesta és una opció viable, però el problema és que possiblement heu d’enviar molts arxius. I els fitxers adjunts, en el vostre servei de correu electrònic, tenen limitacions d’espai.

L’altra opció seria enviar-ho tot a través d’un servei intermediari d’enviament, com WeTransfer. És una opció viable, però limitada d’espai per enviament i els vostres fitxers es guarden temporalment en un ordinador o servidor que no és de la vostra propietat.

La solució a aquests problemes passa a utilitzar una aplicació com Teleport. Teleport és una aplicació desenvolupada per Julian Sparber. L’aplicació va ser publicada al repositori de Gnome l’octubre del 2018.

Teleport permet enviar fitxers de qualsevol mida a qualsevol ordinador que tingui instal·lada l’aplicació i que estigui connectat a la mateixa xarxa. La xarxa pot ser una xarxa de cable com una xarxa sense fils. D’aquesta manera, amb Teleport, no necessitareu cap servei intermediari ni cap USB.

El funcionament de Teleport és molt senzill. Primer de tot heu d’instal·lar-lo. Si feu servir una distribució GNU/Linux com Ubuntu, trobareu l’aplicació disponible al Centre de Programari de l’Ubuntu. Des d’allà només haureu de fer un clic per instal·lar l’aplicació. Perquè Teleport funcioni correctament, haureu d’instal·lar l’aplicació a tots els ordinadors de la vostra oficina.

Un cop instal·lada l’aplicació a tots els ordinadors i que estiguin connectats a Teleport, només haureu d’executar l’aplicació, seleccionar l’opció d’enviament de fitxers, escollir els fitxers que voleu enviar i enviar-los. L’ordinador de destí rebrà un avís per si vol rebre aquests fitxers, i en cas que sí, els podrà guardar.

Teleport és una aplicació de programari lliure amb llicència GNU AGPLv3. Està publicada al rebost de Gnome i ha rebut un total de 221 resolucions de problemes. Del projecte, n’han derivat altres 5 projectes alternatius.

Afegeix un comentari nou