Es busquen empreses o entitats per rebre joves en pràctiques de l'Itinerari tecnològic

Colectic-comunitari
Un grup de participants de l'itinerari tecnològic de la cooperativa Colectic. Font: Colectic
Un grup de participants de l'itinerari tecnològic de la cooperativa Colectic. Font: Colectic

Es busquen empreses o entitats per rebre joves en pràctiques de l'Itinerari tecnològic

Colectic-comunitari

Resum: 

La cooperativa Colectic cerca aliances per establir un conveni de voluntariat per tal de millorar les oportunitats laborals de persones d'entre 17 i 29 anys.

- Per arreglar aquest ordinador ho hauràs de fer des del Terminal.

- T'hauràs de baixar el Sudo (un programari per administrar el sistema operatiu Ubuntu).

El jovent de l'Itinerari tecnològic surt motivat de la classe de manteniment de sistemes, en què han desmuntat diferents aparells com videoconsoles per reparar-les. Es tracta d'una formació de la cooperativa Colectic per a joves d'entre 17 i 29 anys que no estan estudiant ni treballant per promoure la seva inserció laboral. "És un tasteig dels diferents vessants de la tecnologia durant tres mesos", explica Balbina del Barrio, coordinadora del projecte.

Després de la formació, el jovent farà pràctiques a mitja jornada durant dues semanes del 27 de febrer al 10 de març.

A la recerca d'empreses i entitats

Des de Colectic, fan una crida a entitats i empreses, especialment de l'àmbit de l'Economia Social i Solidària, que vulguin acollir una persona jove en pràctiques en feines relacionades amb la impressió 3D, la robòtica, les xarxes socials, el vídeo, el pòdcast i el manteniment d'equips informàtics.

Costa trobar les empreses disposades a establir aquest conveni de voluntariat perquè estan acostumades a fer convenis de pràctiques amb un volum més alt d'hores.

Les empreses i entitats que col·laborin amb el projecte "els donaran un cop de mà", diu del Barrio: "És molt important perquè per a molts potser és la primera vegada que s'insereixen al món laboral. Ha de ser una primera entrada amable".

Afegeix un comentari nou