Es publica la Guia TIC per una comunicació digital socialment responsable

Colectic
Autor/a: 
Xavi Aranda
La Guia TIC proposa alternatives a les aplicacions més comunes. Imatge de Stock Catalog. Llicència d'ús CC BY 2.0 Font: Stock Catalog. Llicència d'ús CC BY 2.0
La Guia TIC proposa alternatives a les aplicacions més comunes. Imatge de Stock Catalog. Llicència d'ús CC BY 2.0
La gratuïtat d'algunes eines amaga certes pràctiques poc ètiques.  Imatge de Cambodia4kids.org. Llicència d'ús CC BY 2.0 Font: Cambodia4kids.org. Llicència d'ús CC BY 2.0
La gratuïtat d'algunes eines amaga certes pràctiques poc ètiques. Imatge de Cambodia4kids.org. Llicència d'ús CC BY 2.0

Es publica la Guia TIC per una comunicació digital socialment responsable

Autor/a: 
Xavi Aranda
Colectic

Resum: 

S’ha presentat una guia d’eines de programari lliure. La pandèmia ha fet reflexionar sobre el benefici privat d’algunes companyies tecnològiques.

El passat mes de novembre, Colectic, l’entitat del barri del Raval de Barcelona, va presentar la Guia TIC per a una comunicació digital socialment responsable. Aquesta guia és un document en línia que té per objectiu ser una referència, al’hora de crear campanyes de comunicació digital. La idea es que es faci servir la tecnologia d’una manera socialment responsable.

La guia recull, d’una manera didàctica, pràctica i visual, un llistat de 28 eines i recursos basats en el programari lliure, que es troben a disposició dels i les professionals de la comunicació. Les eines que surten referenciades en aquesta guia, són alternatives al programari privatiu.

Cada eina descrita en aquesta guia, disposa de la següent informació:

  • Descripció.
  • Llistat de funcionalitats.
  • Pàgina web de descàrrega.
  • Llicència d’ús.
  • Preu.
  • Grau de dificultat.
  • Categoria de l’eina.
  • Altres eines similars.

La pandèmia ha fet reflexionar a molts i moltes professionals de la comunicació social, en utilitzar alternatives de programari lliure, que busquin un benefici comú i no un benefici privat. Fins ara, i gràcies a dades del projecte ‘Passa’t al FLOSS’, el 24% de les organitzacions de l’Economia Social i Solidària, no utilitza cap eina de programari lliure o el 70% utilitza el sistema operatiu Windows.

Mitjançant la publicació d’aquesta guia, les entitats podran sentir-se acompanyades i guiades, a l’hora de fer el salt cap al programari lliure. Podeu visualitzar la guia en aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou