Si ets una cooperativa de nova creació comença amb bon peu amb Commonscloud

Colectic
Trobada del consell estratègic de Commonscloud, format per femProcomuns, bTactic i Colectic. Font: Commonscloud
Trobada del consell estratègic de Commonscloud, format per femProcomuns, bTactic i Colectic. Font: Commonscloud

Si ets una cooperativa de nova creació comença amb bon peu amb Commonscloud

Colectic

Resum: 

El núvol cooperatiu impulsat per les cooperatives femProcomuns, bTactic i Colectic ofereix més opcions a les cooperatives que s'han constituït recentment.

Commonscloud, el núvol cooperatiu alternatiu a Google Drive, és ara més accessible per a les cooperatives de nova creació. Tenint en compte que fins que inicien l'activitat econòmica, aquestes entitats busquen opcions gratuïtes i sovint acaben utilitzant programari privatiu d'empreses capitalistes que exploten les nostres dades, el projecte impulsat per femProcomuns, bTactic i Colectic llança la campanya 'Amb bon peu' per posar-ho encara més fàcil.

En els casos en què les cooperatives estan esperant la resolució del registre dels estatuts o que fa menys de tres mesos que l'han obtingut, poden fer servir Commonscloud gratuïtament durant tres mesos fent-se sòcies amb una aportació única de capital de 10 euros. Després d'aquests tres mesos i durant el primer any obtindran un descompte del 30%.

Tot i que és un projecte d'eines mancomunades que vol ser sostenible a partir de les quotes i serveis que paguen les sòcies, creuen que "cal donar opcions a les cooperatives de nova constitució" perquè més endavant puguin contribuir.

Una ajuda que pot ser útil per a moltes entitats tenint en compte que es creen anualment entre 150 i 200 cooperatives a Catalunya, que aquest model s'està potenciant per les institucions i que està vivint una promoció en els àmbits de l'habitatge, l'energia i els supermercats.

L'ús de plataformes de monopolis tenològics com les GAFAM (Google, Amazon, Facebook, Apple i Microsoft), que utilitzen les nostres dades per aconseguir beneficis i en les quals no hi tenim cap tipus de participació, va en contra dels valors del cooperativisme, que són democràcia, responsabilitat, igualtat, autoajuda, equitat i solidaritat. Per això, la necessitat d'utilitzar eines tecnoètiques com CommonsCloud, que mancomuna solucions de programari lliure a través de la cooperativa femProcomuns i que implica les sòcies en la governança.

Commonscloud resol necessitats de gestió, teletreball i comunicació de les entitats amb Oficina (Nextcloud i CollaboraOnline), Correu (Zimbra), Videoconferència (BigBlueButton), Gestor ERP (Dolibarr), Àgora (Discourse) i Formularis (LimeSurvey), a més d'oferir suport i acompanyament per fer el trasllat a les eines alternatives.

Afegeix un comentari nou