Fabricació digital i Ebola

Autor/a: 
Xavi Aranda
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Fabricació digital i Ebola

Autor/a: 
Xavi Aranda

Resum: 

La plataforma en obert «OpenIDEO continua fabricant idees per lluitar contra l'Ebola. La filosofia «open source» demostra una vegada més la seva vessant més ètica.

La Plataforma «OpenIDEO» vol seguir donant guerra al virus Ebola. Aquesta plataforma, que aglutina milers de fabricants digitals, continua consensuant idees que siguin efectives per lluitar contra l'Ebola. Algunes d'elles ja estan presentades i estan l'espera de ser utilitzades. Però el «brainstorming» no s'atura.

Les últimes idees que han sorgit de Can «OpenIDEO» són les següents:

  • Detector de proximitat

Una de les causes de contagi de l'Ebola és el contacte amb els fluids corporals. Aquests poden ser varis, des de l'orina fins la saliva. És per això que tot i portar posat el vestit protector, pot ser interessant disposar d'un detector de proximitat a les ulleres mateixes.

  • Sensors de temperatura

Combinat amb el mateix detector de proximitat, el sensor de temperatura pot indicar la temperatura del pacient. Aquests sensors poden ser incorporats en petits comandaments o fins i tot a les ulleres protectores.

  • Anelles de roba dins el vestit protector

Un dels principals problemes que tenen els vestits protectors, és quan el personal sanitari se l'ha de treure. Aquest procediment l'han de fer seguint tot un protocol i anant amb molt de compte de no tocar cap part que hagi estat exposada al malalt. Una idea sorgida d'OpenIDEO permet facilitar aquesta tasca, incorporant unes anelles de roba internes per disposar d'un punt de subjecció.

Moltes d'aquestes idees que sorgeixen per lluitar contra l'Ebola poden arribar-se a fabricar amb prototips electrònics com Arduino. Tot i així, és molt probable que totes aquestes idees no arribin a realitzar-se, ja que han de passar patents, certificacions i protocols bastant complexes. Una vegada més, però, és demostra que la col·laboració en obert i la filosofia «open source» poden arribar a millorar molts problemes de la societat.

Per a saber-ne més: Revista Make

Afegeix un comentari nou