Fer arribar la fibra òptica a Les Garrigues, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta

Colectic
La xarxa comença a Ascó, a la Ribera d'Ebre. Font: Angela Llop (CC BY-SA 2.0)
La xarxa comença a Ascó, a la Ribera d'Ebre. Font: Angela Llop (CC BY-SA 2.0)

Fer arribar la fibra òptica a Les Garrigues, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta

Colectic

Resum: 

La Xarxa Greta ja ha aconseguit que el veïnat de Flix i Ascó pugui disposar d'un internet en les mateixes condicions que a les àrees urbanes.

Som a l'any 2021, parlem de la transformació digital i d'una societat hiperconnectada, i l'internet en condicions òptimes no arriba a totes les comarques de Catalunya. La Xarxa GRETA va néixer com un projecte cooperatiu entre l'Ajuntament d'Ascó, Guifi.net, la plataforma #EnsToquenLaFibra i el Consell local per la República de Flix per fer arribar la fibra òptica a la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i les Garrigues, i pal·liar les mancances en connectivitat.

El projecte aposta per operadors locals de proximitat i fomenta l’economia social a través d'una xarxa de comuns compartida, que evita que es faci negoci amb la infraestructura, de manera que facilita que arribi a tothom amb més oferta de serveis, a més d'esquivar monopolis i dobles desplegaments.

Per ara s'ha desplegat des d'Ascó fins a Flix, que ja es poden connectar amb els operadors locals. De moment compta amb Punt d'Accés, Ebrecom, Som Internet i Som Connexió. També formen part del projecte l'Ajuntament de la Granadella Vola.cat, M&M Informàtica i eTelecom, a l'espera de futures adhesions.

Per als municipis on encara no han pogut arribar, han activat un formulari per recollir dades de les persones interrades en connectar-s'hi, també per valorar qui estaria disposat a fer l'aportació voluntària de 1.500 euros amortitzable en quatre anys, que els ha ajudar a tirar endavant la xarxa.

Afegeix un comentari nou