Firma contra els mòbils tacats de sang!

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a joves TEB
 Font:
Font:

Firma contra els mòbils tacats de sang!

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a joves TEB

Resum: 

La campanya #ConflictMinerals necessita més recolzament perquè s'aprovi una regulació sobre l'extracció de minerals a la zona dels Grans Llacs. De moment són 10000 persones les que han signat la campanya.

El proper 20 de maig 754 diputats del ple del Parlament Europeu votaran sobre una legislació obligatòria, perquè les empreses que desenvolupen mòbils o electrodomèstics, assumeixin la seva part de responsabilitat del conflicte de l'extracció de minerals pels seus productes. Si s'aprovés aquesta legislació, 10 empreses europees haurien de responsabilitzar-se de tota la cadena de subministrament i què aquesta no contribueixi a la violació dels drets humans i al finançament de conflictes.

Cal recordar que la majoria de mòbils, ordinadors, televisors o aparells electrònics, contenen minerals com el columbita, tantalita, or, coure o el tàntal i què l'extracció d'aquests minerals, a la zona dels grans llacs d'Àfrica, es desenvolupa en pèssimes condicions laborals. Aquests minerals són essencials per l'electrònica ja que són resistents a les altes temperatures i són molt bons conductors d'electricitat.

Per fer pressió per una votació favorable a la responsabilitat de les empreses, s'ha creat la campanya #ConflictMinerals que vol conscienciar als diputats europeus de la necessitat d'aprovar aquesta legislació. Aquesta campanya l'estan adoptant diverses entitats europees, com la catalana «Justícia i Pau». Alguns eurodiputats, ja s'han manifestat a favor d'aquesta regulació i a Twitter hi ha bastant moviment.

Actualment el manifest l'han signat 10000 persones a la plataforma Change.org. Justícia i Pau, però, volen arribar a més signatures per conscienciar d'aquest greu problema.

Per a saber-ne més: Justícia i Pau.

Comentaris

A veure si som milions....

Afegeix un comentari nou