Gamificació als centres educatius

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:

Gamificació als centres educatius

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

Abans jugar era antònim d'aprendre, però avui en dia el joc s'està convertint en l'aliat perfecte per aprendre. Tot i així cal escollir el mètode adient per a cada cas.

Els jocs han arribat a les aules per quedar-s'hi. I no només en les aules preinfantils. Sinó en l'ensenyament primari, secundari i superior. I també a les ludoteques i casals de joves que programen reforços educatius.

Però que és la gamificació? La gamificació és l'adopció de les dinàmiques dels jocs en contextos diferents, com per exemple una aula, per atraure l'atenció de l'usuari. Aquest paradigma està donant resultats interessants, tal i com s'explica en aquest article d'EDsurge.

Però per aplicar la gamificació a les aules cal planificar-ho bé. No és tracta de només posar un videojoc a la classe. Cal pensar bé en els objectius, la mida del grup, el grau escolar i fins i tot amb el pressupost. De totes maneres, a la xarxa hi han diferents eines i recursos que poden ser interessants pels qui volen implementar la gamificació en un centre educatiu.

El portal Edutopia ofereix molts recursos perquè els mestres o educadors puguin començar a implementar la gamificació a les seves activitats. Algun d'aquests recursos són totalment gratuïts i es poden aplicar segons el tipus d'ensenyament.

Per aprendre'n més: Videojocs a les aules? Sí! Gamificació i Game Based Learny

Afegeix un comentari nou