Àmbit de la notícia
Informàtic

Informe de Reporters sense Fronteres: “Els enemics d'Internet”

Autor/a
Associació per a Joves TEB
  • Dia mundial contra la censura

L'entitat internacional ha elaborat el seu informe anual sobre la censura que utilitzen alguns països perquè no es publiquin certs continguts a Internet. En aquest informe es denota un augment d'aquesta censura que fins i tot ha causat la mort a algun ciberactivista.

Des de fa molt de temps, alguns estats han intentat controlar els mitjans de comunicació. Subvencions o favoritismes són algunes de les eines que utilitzen els dirigents perquè la informació sigui del seu gust. Però a Internet el control és molt difícil o casi impossible. Es quan alguns països utilitzen tècniques com amenaces o fins i tot agressions.

Reporters sense fronteres elabora cada any un informe sobre la llibertat a l'hora de publicar continguts a Internet. En altres anys, aquest informe havia destacat la consolidació de les xarxes socials. Aquest any l'informe denúncia com alguns països actuen contra els ciutadans que han publicat continguts a la xarxa que no son del seu grat. Països com Turkmenistan, Bahrain, Índia, Mèxic o Síria actuen amb represàlies contra els ciberactivistes.

L'informe també denúncia altres tècniques utilitzades per alguns països. Tècniques com el filtratge de informació que serveix perquè la població no tingui accés a segons quina informació determinada. Països com Corea del Nord o Pakistan utilitzen aquest tipus de censura.

L'informe, molt ampli i molt detallat, el podeu descarregar de la seva pàgina, tan en versió en castellà o versió en anglès.

Comparteix i difon

Comentaris

Anònim

(Usuari no registrat)

L'informe el podeu consultar ara també en català a la pàgina web de RSF www.rsf-es.org. El presentarem el 3 de maig, Dia Mundial de la Llibertat de Premsa a la Facultat de Periodisme de la UAB a les 12 (a la Sala de Graus) i a les 16 hores a l'Fnac de Plaça Catalunya de Barcelona. Hi seran: Maria Dolors Massana , presidenta d’Honor de RSF Espanya Mary Luz Avendaño, periodista colombiana refugiada a Espanya. Redactora del diari El Espectador exiliada el 2011 per denunciar la vinculació de la policia de Medellín amb el narcotràfic. Kossi Siméon Atchackpa, periodista togolès refugiat a Espanya. Redactor en cap del setmanari Le Perroquet i redactor a la revista Afric Hebdo. Va haver d’exiliar-se el 2008 per les amenaces de mort després de qüestionar la mort sobtada d’un opositor al règim togolès. Joan Roure, sotscap de la secció d’internacional de TV3 A la presentació de la UAB hi intervindran també: José Manuel Pérez Tornero, director del Departament de Periodisme CCC-UAB Pere-Oriol Costa, catedràtic de Periodisme de la UAB

Afegeix un nou comentari