JovenTIC, per lluitar contra la fractura digital de gènere

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

JovenTIC, per lluitar contra la fractura digital de gènere

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

La web JovenTIC és un portal de referència en els camps del gènere i les noves tecnologies. El portal neix d'un grup de recerca interuniversitari.

És un fet visible que la relació entre el gènere femení i les noves tecnologies no van agafades de la mà. El gènere dominant a les facultats d'informàtica del país, és el masculí. També ho és a les empreses de noves tecnologies. Però la societat comença a preguntar-se perquè, i sobretot comença a pensar com pot canviar aquesta situació. Només falten més eines a la disposició de tothom.

El Grup Interuniversitari JovenTIC, format per investigadors de la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Oberta de Catalunya, té com a principal objectiu l'estudi de les pràctiques d'ús, d'apropiació i de consum que fan els joves de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

Fruït d'aquests objectius una de les investigacions que estan duent a terme és la recerca anomenada “Trayectorias de vida tecnologia y genero: factores psicosociales implicados en el acceso a las titulacions de ingenieria informatica”. Molts dels resultats d'aquesta investigació estan sent plasmades en el portal JovenTIC.

El portal s'estructura en diverses temàtiques esquematitzades en una quadricula de dibuixos, textos i captures de vídeos. Si es passa per sobre d'un quadre de la quadricula surt una tema relacionat en alguna entrevista que ha realitzat el grup en la investigació anteriorment esmentada. Totes les entrevistes són a noies estudiants d'enginyeria d'informàtica.

La voluntat del portal és què els pares, educadors, professores, mestres... mostrin el contingut del portal als alumnes o filles per tal de donar-lis suport, o fer-lo créixer, en l'interès a les noves tecnologies.

Afegeix un comentari nou