Àmbit de la notícia
Informàtic

La Free Software Foundation explica els seus objectius per al 2021

Entitat redactora
Colectic
Autor/a
Xavi Aranda
  • Treballadors de la Free Software Foundation. 2019, fotografia de la Free Software Foundation i Rubén Rodríguez Pérez. Llicència Creative Commons Attribution 4.0
    La Free Software Foundation té treballadors i treballadores desenvolupant programari lliure. Free Software Foundation. 2019, fotografia de la Free Software Foundation i Rubén Rodríguez Pérez. Llicència Creative Commons Attribution 4.0 Font: Free Software Foundation i Rubén Rodríguez Pérez. Llicència Creative Commons Attribution 4.0
  • Fotografia d'uns quants membres de la Free Software Foundation a l'Open Tech Summit de Berlin 2015. Imatge d'Open Tech Summit. Llicència de Domini Públic.
    La Free Software Foundation intenta captar més socis i sòcies, i entitats sòcies. Imatge d'Open Tech Summit. Llicència de Domini Públic. Font: Open Tech Summit. Llicència de Domini Públic.

La Fundació que treballa per promoure el programari lliure ofereix diversos serveis a les persones i entitats. La setmana passada van presentar tots els serveis i objectius pel 2021.

La Free Software Foundation és una organització sense ànim de lucre, creada l’any 1985, que lluita per la defensa i el coneixement del programari lliure. Des dels seus inicis, la Free Software Foundation es va encarregar de contractar desenvolupadors i desenvolupadores per tal que programessin programes en llicència de programari lliure. Al cap d’uns anys, i veien que moltes empreses van començar a oferir serveis de programari lliure, van començar a oferir serveis per entitats, que estiguéssin adscrits al moviment de defensa del programari lliure.

Aquests serveis són múltiples, com per exemple: correu electrònic, llistes de correu electrònic, sistemes de còpies de seguretat, gestors de relacions de contacte (CRM) i múltiples servidors web, de bases de dades o de correu electrònic.

Però com que les noves tecnologies avancen i cada vegada existeixen més solucions, la Free Software Foundation intenta avançar-se a les demandes de les entitats. És per això que intenten treballar segons totes les demandes que tenen els seus associats i associades.

Aquest any 2020, i en conseqüència d’una demanda que té relació amb la pandèmia de la Covid-19, han implementat dos serveis per fer videoconferències. Una és la instància que utilitza el programari Jitsi. Jitsi és una bona eina de programari lliure per fer vídeo trucades. L’altra eina que han ofert durant aquest any és BigBlueButton, una eina per crear videoconferències per a entorns educatius.

Per continuar aquesta feina feta, la Free Software Foundation va publicar un apunt al seu blog, el passat 23 de novembre. En aquest apunt s’explicava quins eren els objectius tecnològics a treballar per aquest 2021 i que podran oferir a les entitats que estan adherides al seu moviment.

Els seus objectius són els següents:

  • Crear una alternativa a GitHub per a desenvolupadors i desenvolupadors, i també per a creadors i creadores multidisciplinaris.
  • Modernitzar la pàgina web de la Free Software Foundation.
  • Oferir més recursos per a fer videoconferències, tant per entitats com pel món educatiu.
  • Oferir més servidors comunitaris. Aquests servidors són per a entitats que necessiten una infraestructura tecnològica potent.

Per a gaudir de tots aquells serveis, cal que la persona o l’entitat estigui adherida a la Fundació.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari