La Fundació puntCAT llança un escurçador de LUR en català

Colectic - Informàtic
Un escurçador de LUR en català Font: Ja.cat
Un escurçador de LUR en català Font: Ja.cat

La Fundació puntCAT llança un escurçador de LUR en català

Colectic - Informàtic

Resum: 

Aquest servei ens permet fer més amigables les adreces de les pàgines web quan les volem compartir.

Un Localitzador Uniforme de Recursos (LUR), que en anglès coneixem com a ‘URL’, és una adreça formada per caràcters alfanumèrics que indica als servidors la localització d'un fitxer o d'un directori a Internet per poder accedir-hi i mostrar-nos la pàgina web a què respon. D’això s’encarreguen els servidors i nosaltres només hem d’introduir l’adreça web (quan la coneixem) a la barra d’adreces i pulsar la tecla ‘Intro’.

Segurament moltes vegades t’has trobat amb una LUR molt llarga generada per algun servei d’Internet que has volgut compartir amb altres persones. Aquestes adreces són difícils de recordar, incòmodes per treballar amb elles i estèticament lletges.

A Internet trobem molts serveis gratuïts que ens permeten escurçar les LUR per fer-les més amigables. Aquest que et presentem és en català. Ha estat creat per la Fundació puntCAT i l’empresa Dinahosting, i per fer-lo servir no cal registrar-s’hi.

Aquesta eina ens permet també escurçar una LUR de manera personalitzada, triant el que vulguem després de "https://ja.cat/" sempre que estigui disponible.

Afegeix un comentari nou