La Fundació Wikimedia arriba a l’objectiu de plantar 400.000 arbres

Colectic
Autor/a: 
Xavi Aranda
La lluita per millorar el medi ambient comença a casa de cadascú. Imatge de GPA Photo Archive. Llicència d'ús de domini públic.  Font: GPA Photo Archive. Llicència d'ús de domini públic.
La lluita per millorar el medi ambient comença a casa de cadascú. Imatge de GPA Photo Archive. Llicència d'ús de domini públic.
Els arbres són fonamentals en la lluita per millorar el medi ambient. Imatge de Sathish J. Llicència d'ús CC BY-NC-ND 2.0. Font: Sathish J. Llicència d'ús CC BY-NC-ND 2.0.
Els arbres són fonamentals en la lluita per millorar el medi ambient. Imatge de Sathish J. Llicència d'ús CC BY-NC-ND 2.0.

La Fundació Wikimedia arriba a l’objectiu de plantar 400.000 arbres

Autor/a: 
Xavi Aranda
Colectic

Resum: 

La Fundació Wikimedia comença a treballar per ser més sostenibles. Una d’aquestes iniciatives és la plantació d’arbres per reduir el CO2.

La Fundació Wikimedia, l’entitat que regula les diferents viquipèdies d’arreu del món, així com dels seus projectes germans, va posar-se un objectiu per aquest 2020: ajudar en la plantació de 400.000 arbres. Per arribar a aquest objectiu es van alinear amb l’entitat Plant Your Change. Plant Your Change és una iniciativa que té per objectiu plantar, almenys 100 milions d’arbres en la propera dècada.

Aquest objectiu de la Fundació Wikimedia, neix degut a les seves prioritats en ser més sostenibles i tenir més cura en el medi ambient. Si l’entorn natural i el medi ambient, estan ben cuidats, el coneixement lliure també ho estarà, i estarà disponible per a totes les persones del món. En els darrers dos anys, la Fundació Wikimedia ha publicat una declaració de sostenibilitat, on informa de la petjada de carboni dels seus projectes i sobre com es pot reduir significativament.

La campanya anual de recaptació de fons a la Viquipèdia en anglès va completar, i gràcies als donatius de les persones lectores, han aconseguit a l’objectiu de plantar 400.000 arbres. La mitjana de donatius és de 15 dòlars per persona. Tanmateix, encara es pot continuar fent donatius, visitant la pàgina donate.wikimedia.org.

Els arbres plantats, conjuntament amb col·laboració de Plant Your Change, ajudaran a contribuir en els principis de sostenibilitat adoptats per la Fundació Wikimedia. Les diferents Viquipèdies d’arreu del món, són una font important d’informació relacionada amb el medi ambient i la sostenibilitat. Tanmateix, la Fundació havia de donar un pas més endavant en la lluita per millorar el medi ambient.

Afegeix un comentari nou