La Viquipèdia catalana, un gran exemple de treball voluntari i col·laboratiu

La Viquipèdia catalana, un gran exemple de treball voluntari i col·laboratiu

Resum: 

Viquipèdia, l'edició catalana de la Wikipedia, ha estat la primera entre totes les edicions en ser considerada "perfecte" pels experts. Per aconseguir aquest grau, els voluntaris i voluntàries que l'omplen de continguts han hagut de completar mil articles de qualitat.

Només l'edició catalana i la russa de la Wikipedia han obtingut aquesta catalogació que les declara "perfectes". Cap altra llengua del món ha assolit aquest nivell, ni tan sols l'anglesa, tot i ser l'edició més extensa amb més de quatre milions d'entrades.

Quin és el secret d'aquesta qualitat de l'edició catalana? El coordinador de voluntaris tècnics de Wikimedia, l'entitat que dóna suport a l'enciclopèdia lliure, Quim Gil, destaca sobretot la feina dels voluntaris/àries de la Viquipèdia, afirmant que són "excepcionals".

Totes les edicions de la Wikipedia són elaborades de manera col·laborativa i voluntària entre els seus propis lectors, però sembla que els voluntaris i voluntàries de l'edició catalana s'esforcen molt en crear continguts de qualitat, tasca per la qual acaben de rebre un gran reconeixement.

Gil també afirma que la Viquipèdia, que rep el suport d'Amical Wikimedia, té una qualitat i un prestigi "que molts altres idiomes desitjarien", i suposa una important eina de difusió de la llengua i la cultura catalanes.

L'edició catalana va ser la segona en posar-se en marxa, per darrera de l'anglesa, el 16 de març del 2001. Ara ja compta amb més de 400.000 articles.

Font: Ara.cat

Afegeix un comentari nou