La Viquipèdia inicia un projecte dedicat al doblatge en valencià

Colectic
Autor/a: 
Xavi Aranda
L'objectiu del concurs és promocionar el doblatge en valencià. Imatge de Nicolas Vigier. Llicència d'ús de domini públic. Font:  Nicolas Vigier. Llicència d'ús de domini públic.
L'objectiu del concurs és promocionar el doblatge en valencià. Imatge de Nicolas Vigier. Llicència d'ús de domini públic. Font: Nicolas Vigier. Llicència d'ús de domini públic.
Un grup d'usuaris i usuàries de la Viquipèdia del PaísValencià han sigut els impulsors d'aquest concurs. Imatge de Brian Adamson. Llicència d'ús CC BY 2.0 Font: Imatge de Brian Adamson. Llicència d'ús CC BY 2.0
Un grup d'usuaris i usuàries de la Viquipèdia del PaísValencià han sigut els impulsors d'aquest concurs. Imatge de Brian Adamson. Llicència d'ús CC BY 2.0

La Viquipèdia inicia un projecte dedicat al doblatge en valencià

Autor/a: 
Xavi Aranda
Colectic

Resum: 

Aquest projecte té per objectiu mostrar el doblatge en valencià de pel·lícules, actors i actrius i sèries d’animacions. El guanyador o guanyadora del concurs es pot endur un lot de llibres.

Amical Wikimedia, l’entitat que gestiona els grups d’usuaris i usuàries de la Viquipèdia en català, ha iniciat un projecte dedicat al doblatge en valencià. L’objectiu del projecte és posar en valor el doblatge en la llengua de Joan Fuster i editar la Viquipèdia, tot millorant alguns articles.

Actulament la Viquipèdia té molts articles que parlen de pel·lícules, actors i actrius, i sèries d’animacions en català, però en molts d’ells no s’especifica que també es va doblar al valencià. En alguns articles es disposa d’un tall de veu del doblatge en valencià, i fins i tot, les referències de qui doblava la veu original.

Per a participar en el projecte, cal fer el següent:

  • Crear un article o millora un article de la llista d’actors, sèries de televisió i personatges de ficció.
  • Publica les edicions amb l’etiqueta #viquidoblatge al resum d’edició.
  • Publica tantes vegades com puguins.
  • Comparteix a les xarxes socials la feina feta, etiquetant als comptes de la Viquipèdia i als d’Amical Wikimedia.

Hi poden participar totes les persones que tinguin un compte de la Viquipèdia. El concurs estarà obert fins al 30 d’agost. Per a cada edició afegida, es comptabilirtzarà un punt i tres putns per a cada article creat.

Les persones que arribin als 15 punts, poden optar a un premi d’un lot de llibres. En el cas que hi hagi més d’una persona que arribi als tres punts, es farà un sorteig per a veure qui guanya el premi. En aquesta pàgina es pot veure l’evolució del concurs. El dia 31 d’agost s’anunciarà el premi del guanyador o guanyadora.

Afegeix un comentari nou