Dades amb perspectiva de gènere a la Technovation Girls Catalonia

Colectic
Autor/a: 
Sara Borrella
Catherine D’Ignazio, directora del Laboratori Dades + Feminisme Font: Diana Levine
Catherine D’Ignazio, directora del Laboratori Dades + Feminisme Font: Diana Levine

Dades amb perspectiva de gènere a la Technovation Girls Catalonia

Autor/a: 
Sara Borrella
Colectic

Resum: 

L'Associació Espiral, Educación i Tecnología i Technovation Girls Catalonia conviden el 21 de novembre a les 17.45h a la Biblioteca Montserrat Abelló a la primera sessió de l'edició 2019 sobre dades i feminisme.

Mentre les visualitzacions de dades es tornen més populars i es van creant noves eines per a crear-les, menys persones estan pensant de manera crítica sobre la política i l'ètica de les dinàmiques de representació.

Una visualització de dades sovint es produeix amb un enfocament des de dalt: una persona dissenyadora experta o un equip amb coneixements especialitzats troba algunes dades, fa una mica de màgia i presenta al món un artefacte amb algunes maneres altament recomanades per a veure'l.

Però, quin és el problema d'això? Com presentem les dades que ens fan falta? Podem imaginar una forma alternativa de visualització de dades de manera col·lectiva i inclusiva? Com seria una visualització de dades feminista?

Per resoldre aquestes qüestions, la primera sessió de la Technovation Girls Catalonia 2019 vol apropar l'ètica en la definició i gestió de les dades a nenes i adolescents d'entre 10 i 18 anys que vulguin canviar el món fent ús de la tecnologia.

L'Associació Espiral, Educación i Tecnología i Technovation Girls Catalonia, en col·laboració amb la Biblioteca Montserrat Abelló, conviden el 21 de novembre a les 17.45 h. a la biblioteca a la primera sessió sobre dades i feminisme.

La jornada comptarà amb la Catherine D’Ignazio, professora de ciència urbana al MIT i directora del Laboratori Dades + Feminisme. És escriptora, artista/dissenyadora i hacker-mama, i s'enfoca en la tecnologia feminista, l'alfabetització de dades i la justícia social.

El seu pròxim llibre de MIT Press, 'Data Feminism', en collaboración amb Lauren Klein, planteja pràctiques de ciència de dades més ètiques i potenciadores. A la sessió també hi serà l'Ángela González Marino, R&D Electronics Engineer in HP Inc BCN, qui ajudarà a dinamitzar el debat.

A més, les participants començaran a plantejar problemes i solucions Technovation de cara la pròxima temporada. La inscripció és gratuïta i obligatòria.

Afegeix un comentari nou