Les dades sobre violència masclista, en un clic

Colectic
'Dades X Visualitzar X Violència X Dones' vol aportar dades objectives, referenciades i oficials sobre violència masclista Font: whitesession (Pixabay)
'Dades X Visualitzar X Violència X Dones' vol aportar dades objectives, referenciades i oficials sobre violència masclista Font: whitesession (Pixabay)

Les dades sobre violència masclista, en un clic

Colectic

Resum: 

Iniciativa Barcelona Open Data engega el projecte 'Dades X Visualitzar X Violència X Dones', que pretén recollir en un portal web les dades disponibles sobre la violència cap a les dones i els recursos públics a l'Estat espanyol.

La iniciativa pretén aportar dades objectives, referenciades i oficials a l'opinió pública, ja que considera que les dades obertes aporten objectivitat al debat públic sobre la violència de gènere. Es troba en una primera fase, en què cerca fonts públiques i fiables de dades sobre la violència masclista. Té en marxa una 'dataton' en línia, per tal que aquesta recerca sigui col·laborativa i, a més a més, dilluns 8 d'abril organitza una activitat presencial a Barcelona: una exploració de dades.

Des d'Iniciativa Open Data i Iniciativa Barcelona Open Data, impulsores del projecte, expliquen que l'exploració de dades és una manera innovadora de treballar en equip amb persones de diferents perfils professionals que permet identificar, buscar i tractar la informació. Se'n faran dues edicions, una a Barcelona i l'altra a Madrid. La de Barcelona es realitzarà dilluns 8 d'abril, de 18.00 a 21.00 hores, al Cibernàrium (C/ Roc Boronat, 117). Per participar-hi, cal inscripció prèvia.

La segona fase del projecte 'Dades X Visualitzar X Violència X Dones' consistirà en la validació de les fonts identificades per completar la selecció i classificació de les dades obtingudes. El resultat serà un o diverses col·leccions de dades detallades i ordenades sobre violència de gènere a l'estat.

Hi haurà una última fase, en què es crearà un portal web amb visualitzacions interactives de dades sobre violència masclista i els recursos públics que estan a disposició de la ciutadania per posar-li fre.

Així, aquest projecte aposta per divulgar les dades obertes com a font d'informació i generació de coneixement. Les dades obertes són aquells conjunts de dades que es posen a disposició del públic i poden ser reutilitzats i tornats a publicar sense cap restricció.

Afegeix un comentari nou