Mapa interactiu de les protestes al Món Àrab

Autor/a: 
Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:

Mapa interactiu de les protestes al Món Àrab

Autor/a: 
Associació per a Joves TEB

Resum: 

Estem acostumats a que els diaris ens proporcionin la informació fent servir infografies que sintetitzen les dades claus d'un tema. Amb la digitalització de la premsa, aquests gràfics es converteixen en vertaders mapes interactius.

El mon digital és un gran repte per a la premsa escrita. Diaris de prestigi canvien de model de difusió de la informació, com vam aprendre de la notícia de tancament de la edició en paper de The New York Times. Altres canvis menys ressonants però igualment rellevants els trobem en el canvi en el tractament de la informació que permeten els medis digitals.

Un exemple el trobem en The Guardian, un diari que s'ha guanyat a pols convertir-se en un referent mundial en temes de visualització de la informació. Un bon exemple de les seves bones pràctiques el trobem en el mapa conceptual interactiu que han realitzat per informar-nos de les protestes del món àrab. Aquest interactiu, anomenat The path of protests (el camí de les protestes) ens ofereix una línia del temps a través de la qual podem navegar per els diferents moments clau de les revoltes del Món Àrab.

Tot i estar en anglès, és una bona eina que ens ajuda a entendre què està passant als nostres veïns del sud.

Afegeix un comentari nou