Matchimpulsa per una economia solidària digitalitzada i feminista

Colectic
Moltes entitats socials van haver d'accelerar la digitalització amb la pandèmia. Font: CC0
Moltes entitats socials van haver d'accelerar la digitalització amb la pandèmia. Font: CC0

Matchimpulsa per una economia solidària digitalitzada i feminista

Colectic

Resum: 

El programa liderat per Dimmons, la UOC, Barcelona Activa i l'Ajuntament de Barcelona ofereix acompanyament i suport per adaptar-se a l'entorn digital i a l'economia de plataforma.

Les persones, entitats i empreses que tenen la necessitat de digitalitzar-se, sobretot després de la pandèmia, així com d'intercooperar digitalment, revertir l'escletxa digital de gènere, i reforçar la internacionalització i la recerca acció per divulgar i obrir el coneixement, cada vegada tenen més iniciatives d'acompanyament al seu abast.

Matchimpulsa n'és una. Es tracta d'un programa transversalment feminista per a la digitalització i plataformització de l'economia solidària i col·laborativa de Barcelona liderat per Càtedra Oberta, una iniciativa fruit de l'acord entre la UOC, Barcelona Activa i l'Ajuntament de Barcelona i dirigida per Dimmons amb la voluntat d'impulsar accions estratègiques, connexions, dinàmiques de treball i instruments perquè les polítiques públiques i l'ecosistema de les ciutats puguin afrontar reptes i aprofitar oportunitats de l'economia de plataforma.

El programa ofereix acompanyament, suport, mentoria i accions per accelerar econòmicament aquests projectes potenciant i escalant iniciatives, reforçant la xarxa local i la projecció internacional, la perspectiva de gènere i l’adaptació dels plans d’igualtat als entorns digitals.

Consta de tres línies estratègiques: MatchTech, que vol crear ponts entre entitats participants i entitats tecnològiques, MatchIgualtat, que col·labora entre recerca i serveis per desenvolupar mesures i plans d’igualtat, i MatchUniversitat, que enxarxa empreses i universitat.

També vol impulsar els ecosistemes estratègics de l'ESS que són #BarCola, economia col·laborativa procomú; #Digista, economia digital intensiu en feminismes, i l'#AgroecologiaDigital, teixit agroecològic i de l'alimentació sostenible.

La iniciativa disposa de tres subprogrames: #MatchImpulsa100, un primer estadi per madurar l’estratègia digital dedicat a l’adaptació d’iniciatives, amb un itinerari obert i més de 100 hores d'acompanyament, #MatchImpulsa20, un segon estadi per a l'acceleració de 20 organitzacions que vulguin operar en plataformes digitals amb identificació del Mínim Producte Viable i perspectiva feminista, i #MatchImpulsa10, un tercer estadi per a 10 organitzacions que facilita el desenvolupament tecnològic de prototips de plataforma desenvolupades amb programari lliure.

Per a aquesta última opció, s'oferirà participar en una campanya de #matchfunding a les 10 organitzacions seleccionades, amb 10.000 € de cofinançament.

Entre les expertes que ofereixen assessorament, hi ha professionals d'entitats com Colectic, femProcomuns, Digital Future Society, Digital Fems, BlockChain Catalunya, XES, Grup ECOS, Opcions, Facto, CoopDevs o Nosotras en internet.

Entre els principis del projecte hi ha el suport a la plataformització de l'economia social i solidària, la incorporació de la perspectiva de gènere i la promoció del procomú digital i del coneixement obert, explica Dimmons a les xarxes.

Persones, empreses i entitats hi poden participar amb la seva inscripció a la web fins al 31 de desembre.

Afegeix un comentari nou