Dinder Club, una app per fer amistats i trobar parella per a persones amb discapacitat intel·lectual
Comparteix
Max Roures presenta aquesta plataforma feta en col·laboració amb Dincat, AcidH, Aura Fundació i la Fundació Catalana Síndrome de Down a la jornada d'm4Social del Mobile.
Max Roures és el CEO de Dinder Club, una plataforma feta en col·laboració amb Dincat, AcidH, Aura Fundació i la Fundació Catalana Síndrome de Down, que presenten a la jornada d'm4Social al Mobile World Congress.
Què us suposa presentar Dinder Club al Mobile?
Portem anys conceptualitzant la plataforma i, ara que l'estem provant, és un bon moment per presentar-la. I quin millor lloc per fer la primera introducció?
Al sector tecnològic hi falta la presència de col·lectius amb diversitat funcional?
Estan sortint iniciatives. Es comencen a fer passes cap endavant, però és sorprenent la poca presència d'aplicacions i webs dedicades al col·lectiu de persones amb discapacitat. Quan vam començar amb Dinder Club, ara fa tres anys, ens costava trobar gent per col·laborar, i ara cada setmana trobem algú interessat.
Què és Dinder Club?
És un club social dedicat exclusivament al col·lectiu de discapacitat intel·lectual. És una plataforma digital on, de manera còmoda i segura, les persones amb discapacitat intel·lectual de les entitats poden connectar amb gent d’altres entitats per fer plans i conèixe's, i tenen un apartat on trobar parella i tenir relacions sexoafectives.
Quin és l'objectiu?
Pretenem obrir una xarxa de connexió entre totes les entitats de Catalunya perquè la gent amb discapacitat intel·lectual pugui socialitzar i provar coses diferents, i també trobar parella. Donar l'oportunitat perquè puguin desenvolupar-se plenament sense veure's afectats per situacions incòmodes, com passa a altres plataformes. Estem en procés de fundar un club social on puguin venir a fer les primeres cites, i també a fer cursos educatius o veure el Barça, etcètera.
Voleu acompanyar les cites presencialment més enllà de la digitalització?
A part dels centres de lleure, no existeix un club social dedicat exclusivament a aquest col·lectiu. Quan creixin els usuaris, voldrem proveir d'un espai per fer les cites en un entorn segur. I també per a formació perquè són gent que vol aprendre de tot: cursos audiovisuals, gastronòmics, culturals... El propi usuari i soci del club decidirà el contingut del club social.
Què caracteritza l'app?
Hem prioritzat la seguretat. Té un sistema de preregistre d'usuaris a través de les entitats. En aquest preregistre, es fa un test de sexualitat per categoritzar els usuaris en dos grups segons els coneixements i que les relacions no siguin desiguals.
Dins de l’app, l’usuari haurà de contestar uns qüestionaris sobre si li ha agradat el pla o la cita, i sobre si hi ha hagut alguna situació incòmoda. Això genera un sistema d’alertes a les entitats que poden veure si la persona ha tingut algun problema per poder fer el seguiment psicològic que necessita.
Per exemple, si un noi assetja una noia enviant-li molts missatges, la noia ho podrà comunicar i les entitats ho podran treballar amb els dos. Està dissenyat per acompanyar l'usuari psicològica i formativament.
Té un disseny participatiu.
Està feta en col·laboració amb ACIDH, DINCAT i l'Associació de Síndrome de Down i cada entitat ha portat sis nois i noies per tal que puguin fer les proves de les primeres cites i perquè facin un feedback directe de si funciona i si els hi agrada.
I els hi agrada?
Tenim una bona llista d'espera per la segona fase de la prova. Hi ha molta expectació. Ens escriuen: "Quan sortirà?" "Tinc ganes de conèixer gent i de trobar parella".
Neix d'una demanda.
És una demanda molt clara. La de les cites i també la dels plans. Poder conèixer gent, tenir nous amics i una vida social que se'ls limita.
Per què?
La gran majoria, un cop comencen a treballar, passen d'estar a una entitat amb molta vida social a anar de la feina a casa.
Benvinguts a la comunitat Dinder Club. Surt a la llum un nou projecte enfocat a crear una plataforma per a connectar persones amb discapacitat intel·lectual i síndrome de Down. pic.twitter.com/5vzwuwLAKB
— Dinder Club (@DinderClub) March 15, 2022
Afegeix un nou comentari