Recomanacions d’eXO.cat per reduir la interacció social per la Covid-19

Colectic
Autor/a: 
Xavi Aranda
Les VPN són una molt bona eina per teletreballar. Imatge de Richard Patterson. Llicència d'ús CC BY 2.0 Font: Richard Patterson. Llicència d'ús CC BY 2.0
Les VPN són una molt bona eina per teletreballar. Imatge de Richard Patterson. Llicència d'ús CC BY 2.0
Per a fer un bon teletreball és necessari disposar d'un bon espai. Imatge de Tyler Ingram. Llicència d'ús CC BY-NC-ND 2.0 Font: Tyler Ingram. Llicència d'ús CC BY-NC-ND 2.0
Per a fer un bon teletreball és necessari disposar d'un bon espai. Imatge de Tyler Ingram. Llicència d'ús CC BY-NC-ND 2.0

Recomanacions d’eXO.cat per reduir la interacció social per la Covid-19

Autor/a: 
Xavi Aranda
Colectic

Resum: 

L’entitat eXO.cat ha publicat un seguit de recomanacions per tal d’ajudar al teletreball. També ha recordat que ofereix una connexió a Internet a les persones i entitats que ho necessitin.

L’Associació Expansió de la Xarxa Oberta (eXO) és una entitat nascuda l’any 2010 amb l’objectiu de promoure les xarxes de telecomunicacions obertes, la sobirania tecnològica, la reducció de l’escletxa digital i l’accés a serveis majoristes d’Internet. Amb aquests 10 anys d’experiència, eXO.cat ha treballat en diversos projectes que cerquen els objectius esmentats.

Des de l’esclat de la pandèmia de la Covid-19, eXO.cat s’ha ofert en diversos projectes per tal de facilitar l'accés a les xarxes a les persones i a les entitats que ho necessitessin. En el context de la segona onada de la Covid-19, eXO.cat ha publicat un seguit de recomanacions i un seguit d’ajudes interessants, per tal de reduir la interacció social per combatre la Covid-19.

L’ajuda fa referència al servei de fibra òptica que ofereix eXO. L’entitat té accés a diferents majoristes que permeten l'accés a diferents circuits de fibra òptica. L’alta a aquest servei, ja incorpora la quota de soci o sòcia a l’entitat.

EXO.cat també explica en aquest apunt que per tal de teletreballar a casa, es necessita el següent maquinari:

  • Ordinador. Si és un ordinador antic, amb un sistema GNU/Linux funcionarà perfectament.
  • Telèfon mòbil o fixe, per tal de rebre trucades, en cas necessari.
  • Eina de missatgeria instantània, via ordinador o telèfon mòbil.
  • Correu electrònic.

Exo.cat també recomana tenir una VPN. Una VPN és l’acrònim d’una Xarxa Privada Virtual. Si la vostra entitat té configurada una VPN, podreu connectar-vos-hi des de casa. L’avantatge principal és que disposareu de tots els recursos que teniu a l’oficina, però a casa. Alguns d’aquests recursos, són: servidor de fitxers, servidor multimèdia, impressores o escàners.

Per últim, Exo.cat recomana tenir un cert comportament virtual, com saludar als companys i companyes a través del xat o per correu electrònic. També recomana utilitzar algun gestor de tasques, per tal de controlar la feina, i un control horari i del temps.

Afegeix un comentari nou