Referents LGTBIQ+ a les xarxes

Colectic
Imatge de la sèrie Oh My Goig produïda per Betevé. Font: Betevé
Imatge de la sèrie Oh My Goig. Font: Betevé.

Referents LGTBIQ+ a les xarxes

Colectic

Resum: 

Cada vegada més col·lectius i activistes utilitzen internet per trencar estereotips i visibilitzar la diversitat de gènere i sexual.

En l'era de la hiperconnectivitat i els personalismes de 'youtubers' i 'influencers', ens emmirallem en referents a les xarxes socials i creem comunitat al seu voltant. Més enllà d'activistes coneguts com Pol Galofre, fem un recull d'algunes eines, projectes i comptes rellevants per a les persones LGTBIQ+ amb la col·laboració d'Eloi Martín i Ixeya Quesada, activistes trans.

  1. La Lore. Es tracta d'una eina impulsada per la Cooperativa Candela i Oasis, el projecte de colònies per a adolescents LGTBI. Li podeu preguntar dubtes sobre desig, plaer, sexe saludable, preferència sexual, identitat de gènere, relacions amoroses, autoestima, anticoncepció, avortament o qüestions relacionades amb violències masclistes. Ho podeu fer a través de laloreconsultoria@gmail.com o via WhatsApp al 602047850. A més, penja vídeos a les xarxes per trencar amb prejudicis sobre temes com la gordofòbia o la plumofòbia.
  2. Oh My Goig. És una sèrie transmedia sobre educació sexual produïda per Betevé feta per i per a joves. Les protagonistes de la sèrie experimenten amb la seva sexualitat, exploren diversitat de relacions sexoafectives i representen la transexualitat, l'homosexualitat i maneres d'entendre les relacions més enllà de l'exclusivitat.
  3. Bunyol TV. Es defineixen com una tele radicalment descentralista i bollera. Joves com l'artista gràfica Queralt Guinart o l'actriu Laia Fontan han impulsat aquest compte de Twitter que compta amb persones convidades com Juliana Canet o Anna Polo. Parlen de relacions sexoafectives d'amistat, poliamor, lesbianisme i bisexualitat a través de directes amb un to divertit i desenfadat. Sorgida durant el confinament, tenient l'objectiu clar de crear referents lesbians i bisexuals.
  4. Muertealanorma. És el compte de Feña Caledon, més coneguda com a Norma Mor, artista travesti multidisciplinària no binària i activista. S'ha convertit en referent de l'exploració del gènere a través del transformisme i la comunitat drag.
  5. Las bajas pasiones. És un grup de música que s'identifica com a "marika" ja que s'apropia de l'insult per mantenir-se al marge del sistema patriarcal. En l'àmbit musical, hi ha altres grups com Ginestà o Akelarre, amb Maio (maio.serrasolsas), referents a les xarxes. També amb una vinculació amb la música com a baixista, hi ha Zoe.grks, biòleg i trans, que posa sobre la taula la neurodivergència.
  6. La feina de les associacions és clau per a la divulgació. Emirau o el Centre LGTBI de Barcelona fan una feina de divulgació important per generar comunitat a les xarxes.
  7. Colectivo "i de intersex". Aquest col·lectiu parla de la intersexualitat a les xarxes i està teixint sinèrgies artístiques amb el col·lectiu Que no salga de aquí, amb l'actriu Laura Vila Kremer, que prepara una obra que es podrà veure a Fira Tàrrega.

Afegeix un comentari nou