Àmbit de la notícia
Informàtic

Scratch 3.0 arriba amb moltes novetats

Entitat redactora
Colectic - Informàtic
Autor/a
Xavi Aranda
  • Captura de pantalla de Scratch 3.0 on es pot veure com afegir col·leccions de blocs.
    Amb Scratch 3.0 hi ha la novetat d'afegir extensions, com connexions amb altres dipositius.
  • Captura de pantalla de Scratch 3.0 sobre com fer servir els tutorials.
    Scratch 3.0 té molts tutorials que es poden consultar molt fàcilment.

La nova versió es podrà utilitzar en dispositius com tauletes i telèfons mòbils. La comunitat Scratch compta amb un bon nombre de participants i projectes.

El 2019 ha arribat amb una gran novetat per la comunitat d’usuaris i usuàries de les tecnologies educatives. El 2 de gener passat el Lifelong Kindergarten Group del Departament Media Lab del Massachussets Institute Technology, va presentar la nova versió de Scratch, l’entorn de programació visual per blocs adreçat a infants i joves.

La nova versió de Scratch, la 3,0, incorpora les següents novetats:

  • Scratch ja no utilitza Adobe Flash. Ara utilitza HTML5. Això significa que podreu utilitzar l’eina en diferents dispositius, com tauletes o telèfons mòbils.
  • L’editor té un nou disseny. Presenta una redistribució de mòduls molt més intuïtiva, que ajuda a navegar millor.
  • Alguns blocs de programació han estat reformulats i d’altres s’han mogut a extensions. També s’han incorporat blocs nous que faciliten el treball amb text o el moviment de diferents elements.
  • L’editor de dibuix incorpora noves opcions. També ha estat modificat la distribució de les eines i s’han incorporat algunes de noves.
  • S’ha reformulat l’editor de so per permetre l’enregistrament i l’edició de sons.
  • S’ha substituït la secció de consells per una llibreria de Tutorials.

El MIT Media Lab va presentar la primera versió de Scratch el 2003. Es va dissenyar perquè els infants poguessin aprendre a programar a través del joc i l’experimentació. Mitjançant el simple entorn de programació de Scratch, es poden crear històries interactives, tutorials, jocs i animacions. La comunitat educativa de Scratch ha anat evolucionant fins el punt que al 2015 comptava amb 6 milions d’usuaris i usuàries registrats i 9 milions de projectes compartits. Molts d’aquests usuaris formen la comunitat catalana d’usuaris i usuàries de Scratch que periòdicament organitzen les trobades ScratchEd.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari