Sobirania tecnològica, davant el Mobile World Congress

Colectic
Mobile Social Congress 2017 Font: Mobile Social Congress
Mobile Social Congress 2017 Font: Mobile Social Congress
 Font:
L'ESS, la perspectiva de gènere, els drets humans i la sobirania tecnològica seran els eixos del #MSC2018
 Font:
SobTec defensa que per ser sobirans tecnològicament calen coneixements i capacitats per decidir sobre la tecnologia

Sobirania tecnològica, davant el Mobile World Congress

Colectic

Resum: 

Quan Barcelona esdevé capital mundial de la tecnologia mòbil, diverses entitats es mobilitzen per reivindicar la tecnologia social i l'apoderament col·lectiu, amb el Congrés de Sobirania Tecnològica i el Mobile Social Congress.

Ambdues iniciatives van sorgir com a resposta al Mobile World Congress fa dos anys i enguany arriben a la seva tercera edició. Consideren que el congrés que reuneix les empreses més poderoses del sector de la telefonia mòbil "silencia les cares controvertides de la indústria mòbil i tecnològica" i que "promou el fetitxe del producte tecnològic, amagant-nos les relacions socials que hi ha darrere, tant en la producció dels aparells electrònics, com en el desenvolupament del programari que els fa funcionar, com en el seu consum".

Davant d'això, s'han proposat donar a conèixer les alternatives lliures que existeixen en l'àmbit tecnològic i promoure la sobirania tecnològica.

Mobile Social Congress

Setem Catalunya, amb la col·laboració d'una vintena d'entitats, impulsa el Mobile Social Congress, amb l'objectiu de reflexionar sobre un model electrònic just. Se centrarà en les experiències alternatives de l’economia social i solidària que estan promovent la sobirania tecnològica des d’una perspectiva feminista. Tndrà lloc els dies 27 i 28 de febrer, al Pati Manning, Barcelona.

El programa inclou taules rodones, entrevistes i tallers. El primer dia, dimarts 27 de febrer, se centrarà en la sobirania tecnològica, i el segon, dimecres 28 de febrer, en els drets humans en la cadena de subministrament de l’electrònica.

És una trobada oberta i gratuïta i no cal inscripció prèvia.

III Congrés de Sobirania Tecnològica

El III Congrés de Sobirania Tecnològica està organitzat pel Grup Promotor per la Sobirania Tecnològica i tindrà lloc el 3 de març, a La Lleialtat Santsenca, Barcelona. A més de diversos experts/es, hi participaran entitats i col·lectius com la XES, Calafou, Colectic, El Lleialtec, Coopdevs i Col·lectivaT.

L'ètica en les xarxes socials, les solucions tecnològiques lliures, la intel·ligència artificial, les contradiccions del Blockchain, la neutralitat a la xarxa o les llicències lliures són alguns dels temes que s'hi tractaran.

Per saber-ne més, pots consultar el programa i realitzar la inscripció. També pots seguir l'actualitat del congrés a les xarxes socials a través de l'etiqueta #SobTec18.

Afegeix un comentari nou