SomNúvol, eines digitals tecnoètiques, cooperatives i de programari lliure

Colectic
Demostració de les eines de SomNúvol al Canòdrom - Ateneu d'Innovació Digital i Democràtica. Font: FemProcomuns
Demostració de les eines de SomNúvol al Canòdrom - Ateneu d'Innovació Digital i Democràtica. Font: FemProcomuns

SomNúvol, eines digitals tecnoètiques, cooperatives i de programari lliure

Colectic

Resum: 

El projecte es presenta al Canòdrom - Ateneu d'Innovació Digital i Democràtica amb una demostració dels serveis que ofereix.

Commonscloud, que ara també és SomNúvol, ha presentat al Canòdrom - Ateneu d'Innovació Digital i Democràtica les seves eines cooperatives, tecnoètiques i de programari lliure.

El nou nom respon a la necessitat de tenir una marca en català i s'inspira en el model cooperatiu de SomMobilitat, SomEnergia o SomConnexió, en el qual les persones usuàries són també sòcies i copropietàries.

El projecte "busca resoldre les necessitats d’eines de núvol per emmagatzemar i compartir fitxers, treballar col·laborativament i comunicar-nos des del cooperativisme", ha explicat David Gómez, de la cooperativa matriu femProcomuns, que intercoopera amb Colectic, LliureTIC i bTactic per desenvolupar el projecte.

Durant la presentació, s'han pogut provar les eines des de comptes de demostració gratuïts i s'ha detallat el programari mancomunat i les seves aplicacions.

SomNúvol està format per l’Oficina online, amb emmagatzematge i compartició de documents i imatges, edició de textos, fulls de càlcul, presentacions, calendari, gestor de projectes i enquestes, integrada amb el servei de correu, a més de les videoconferències amb Meet, els fòrums amb l’Àgora, l'eina Formularis i el Gestor ERP empresarial.

Un partenariat educatiu

L'Escola Lliure El Sol és sòcia i usuària de SomNúvol i està participant per impulsar el projecte. "Per a nosaltres és una aposta política, primer vam fer tot un procés per integrar les noves eines en el nostre equip tècnic, amb l’acompanyament de l’equip de SomNúvol. I ara estem fent accions de sensibilització i formació a la joventut través de l’Esplac (associació d’esplais catalans), Acció Escolta de Catalunya i els Casals de Joves de Catalunya", ha subratllat el director, Raimon Carreras.

I és que apostar per eines cooperatives, tecnoètiques i de programari lliure implica un consum responsable de la tecnologia ja que és una alternativa als monopolis tecnològics que comercialitzen amb les nostres dades i que estan en mans de l’1% més ric del planeta.

Facilitats per a tothom

SomNúvol ofereix formacions i tallers gratuïts a les entitats socials per donar a conèixer aquestes eines, a més de beques per a dones contra la bretxa digital de gènere i l'opció Tast SomNúvol, que permet provar les eines més bàsiques amb un emmagatzematge petit de forma gratuïta.

Afegeix un comentari nou