Tecnologia ètica per al confinament

Colectic
Autor/a: 
Sara Borrella
Ajudem.cat, una plataforma de voluntariat ciutadà per ajudar amb la crisi de la COVID-19 Font: Ajudem.cat
Ajudem.cat, una plataforma de voluntariat ciutadà per ajudar amb la crisi de la COVID-19 Font: Ajudem.cat

Tecnologia ètica per al confinament

Autor/a: 
Sara Borrella
Colectic

Resum: 

Ajudem.cat, una plataforma que permet facilitar el voluntariat ciutadà i ajudar amb la crisi de la Covid-19 mitjançant la publicació de serveis altruistes entre el veïnat, guanya el primer premi de la 'Hackovid'.

Durant set dies, més de 300 persones programadores i desenvolupadores TIC han participat en la ‘Hackovid, un concurs d’aplicacions innovadores organitzat pel Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT amb el suport de la Mobile World Capital Barcelona.

S’han presentat una seixantena de projectes que van acompanyar persones mentores per acabar de donar-los forma. D’entre totes les solucions presentades, el jurat n’ha destacat les 5 més innovadores i amb més impacte social, que han obtingut un premi en metàl·lic per un import total de 17.000 euros.

El primer premi ha estat per Ajudem.cat, una nova eina de participació digital creada per tres joves catalans que promou la col·laboració entre la ciutadania davant la Covid-19.

“La idea sorgeix d’ajuntar diferents necessitats amb les propostes de la ciutadania”, explica en declaracions a TV3 Humbert Blanco, un dels seus creadors.

Com funciona Ajudem.cat?

A través de l’apartat Voluntariat del web, les persones usuàries poden publicar els seus serveis a través d’un simple formulari. Per altra banda, també poden visualitzar tots els serveis disponibles i filtrar-los per categoria i codi postal.

Un cop s’accedeix a la pàgina d’informació del servei, es pot compartir per xarxes socials per difondre la iniciativa i contactar amb els voluntaris corresponents.

La plana web també disposa de l’apartat Informa’t que conté tota mena d’informació relacionada amb la situació d’emergència actual.

Videotrucades gratuïtes i segures

Ajudem.cat també compta amb l’Agora, una plataforma gratuïta, lliure i segura per fer videotrucades i conferències digitals que utilitza Jitsi.meet. Qualsevol persona usuària pot crear una trobada i convidar als assistents, així com indicar el dia i l’hora d’inici.

Comentaris

Tots hem de ser reponsables

Afegeix un comentari nou