twit.cat: la informació ciutadana a través de twitter

twit.cat: la informació ciutadana a través de twitter

Resum: 

Des de principis de juny ja és a la xarxa twit.cat, un portal que recull tota la informació dels twittaires catalans. Amb pocs dies de funcionament ja aplega a més de 1300 usuaris, entre persones, associacions i entitats dels Països Catalans.

A partir d'ara, si vols estar informat sobre què passa en les xarxes socials catalanes, no podràs deixar de consultar twit.cat. Aquest nou portal ha nascut amb la voluntat de ser un punt de trobada per als twittaires catalans i convertir-se al mateix temps en un mitjà alternatiu de comunicació.

En aquest portal es recullen totes les piulades (tweet, en anglès, vol dir literalment piulada) dels twittaires catalans que s'hagin afegit a aquesta xarxa. A través d'aquest portal pots seguir les seves inquietuds, els temes candents i les últimes informacions, convertint-se en un mitjà de comunicació alternatiu construït per la ciutadania.

Una de les comoditats que permet twit.cat és la possibilitat de seguir els temes més twittejats i els usuaris més populars. Permet conèixer quins són els hastags (paraules clau, escrites amb un # davant per poder-les reconèixer) més populars, de manera que podem saber-ne el 'top ten'. Al moment d'escriure aquest article trobàvem entre els hastags més populars #patum, #flotilla o #bildelberg.

Twitter és una eina que permet enviar missatges curts (tweets o piulades) a altres usuaris que hagin decidit seguir-te. S'ha popularitzat com a xarxa de microblogging ja que permet comunicar i estar informat de manera ràpida i àgil, dient la nostra i aprenent dels altres twittaires... Vols aprendre com treure'n profit?

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou