Un informe compromet la indústria electrònica de la Xina

Colectic - Informàtic
Autor/a: 
Colectic
Cartell del Mobile Social Congress Font: Mobile Social Congress
El Mobile Social Congress es va celebrar el passat dimarts i dimecres.

Un informe compromet la indústria electrònica de la Xina

Autor/a: 
Colectic
Colectic - Informàtic

Resum: 

Un informe relaciona els casos de suïcidi amb la indústria electrònica de la Xina. L’informe es va presentar durant el Mobile Social Congress.

L’investigador Dimitri Kessler, de l’Economic Rights Institute va presentar el dimarts 26 de febrer un informe que vincula el suïcidi amb les males condicions laborals a la indústria electrònica. L’informe es va presentar durant la primera jornada del Mobile Social Congress, celebrat el passat dimarts i dimecres al Pati Manning de la Casa de la Caritat de Barcelona. Dimitri Kessler va participar al congres via videoconferència des de la Xina. L’investigador és a la Xina realitzant aquest estudi.

L’estudi vincula l’elevat nombre de suïcidis dins la indústria electrònica per:

  • Com a forma de protesta col·lectiva per pressionar a les empreses que respectin els drets laborals de les persones treballadores.
  • Com a resposta col·lectiva davant l’agressivitat dels equips de supervisió i de seguretat.
  • Com a denúncia per les llargues jornades laborals i les hores extraordinàries obligatòries, amb multes econòmiques per no complir-les.
  • Com a denúncia de la violència de gènere, ja que el 16% de casos registrats han estat homes que s’han suïcidat després de matar les seves parelles o exparelles.

L’estudi es va fer mitjançant diversos informes públics sobre 167 casos de suïcidi, entrevistes a 252 persones treballadores de 4 fàbriques electròniques i enquestes a 5592 persones treballadores de 44 proveïdors. El mateix estudi demostra que a part de Foxconn, també hi han moltes empreses que ofereixen males condicions laborals als seus treballadors.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou