Un itinerari tecnològic per formar joves en les professions STEAM

Colectic
Una jove gravant a la ràdio comunitaria de Colectic. Font: Colectic
Una jove gravant a la ràdio comunitaria de Colectic. Font: Colectic

Un itinerari tecnològic per formar joves en les professions STEAM

Colectic

Resum: 

Colectic posa en marxa aquest curs gratuït amb diversos professionals i a través d'eines de programari lliure.

Un itinerari formatiu per a joves que es volen formar en professions STEAM per tal d'orientar el seu futur professional en el sector tecnològic, que és un dels que més vacants de feina ofereix. La cooperativa Colectic posa en marxa aquest curs gratuït amb professionals de diferents sectors i a través d'eines de programari lliure.

La formació consta de 122 hores presencials i 40 hores de pràctiques en empreses de l'Economia Social i Solidària (ESS).

Les classes començaran al desembre a la seu de l'entitat, al carrer dels Salvadors, 8, de dilluns a divendres de 10 a 14 h. Per a inscripcions poseu-vos en contacte amb itinerari.tecnologic@colectic.coop.

Informàtica, dinamització i disseny 3D

Durant el curs, s'exploraran tres àmbits professionals: manteniment d'equips i sistemes informàtics en PLL, dinamització social-digital i espais makers i robòtica per a la ciutadania.

Dins del primer àmbit, les persones joves aprendran a fer d'auxiliars de muntatge i a mantenir equips microinformàtics i perifèrics aplicant criteris de qualitat, seguretat i medi ambient.

En l'àmbit de la dinamització, aprendran a utilitzar les TIC com a eina socioeducativa per treballar amb la comunitat, adquiriran coneixements sobre la dinamització d'espais digitals participatius, i sobre la gravació i edició d'àudio i vídeo en projectes de treball en xarxa.

Dins de la formació sobre espais makers i robòtica, aprendran a dinamitzar i gestionar espais de fabricació digital i disseny col·laboratiu.

A més, es donaran eines comunicatives i Formació i Orientació Laboral (FOL).

Metodologia

Per a la formació es farà servir la metodologia STEAM que és interdisciplinària i permet connectar el camp de les ciències teòriques amb l'art creant experiències creatives i innovadores aplicables a la realitat quotidiana. També s'aplicarà la metodologia 'Learning By Doing' basada en la resolució de problemes i reptes que es poden trobar en un context laboral real.

Eines tecnoètiques

Durant el curs es farà servir Som Núvol (CommonsCloud) i les seves eines tecnoètiques mancomunades.

Afegeix un comentari nou