Un Nadal tecnològic per als més petits

Colectic
Cartell del Tecno Nadal de Sant Feliu de Llobregat Font: Sant Feliu Innova
Cartell del Tecno Nadal de Sant Feliu de Llobregat Font: Sant Feliu Innova
Cartell del II campus d'Star Wars Font: Edukbits
Edukbits organitza a Figueres un campus tecnològic inspirat en l'univers d'Star Wars
Cartell del MakerCamp Hivern Font: Centre Cívic Convent de Sant Agustí
Cartell del MakerCamp Hivern Font: Centre Cívic Convent de Sant Agustí

Un Nadal tecnològic per als més petits

Colectic

Resum: 

La robòtica educativa, la impressió 3D, la programació... s'han fet un forat en les propostes d'activitats infantils i familiars per a les festes nadalenques. Fem un recull de campus tecnològics arreu de Catalunya.

Aprendre a resoldre problemes i a pensar de manera lògica i estructurada, desenvolupar la creativitat, millorar el treball en equip i, fins i tot, fomentar la inclusió social. Són alguns dels beneficis que associen els experts/es amb l'aprenentatge de la programació.

Centres escolar, entitats de lleure, telecentres, centres cívics i biblioteques han vist aquest potencial i han incorporat la robòtica educativa i la cultura maker a les seves activitats amb infants i joves. També organitzen campus tecnològics i tallers durant les festes de Nadal. Vols conèixer algunes d'aquestes propostes?

Tecno Nadal a Sant Feliu de Llobregat

La Biblioteca Montserrat Roig de Sant Feliu de Llobregat ha preparat un campus tecnològic per als infants, amb activitats de disseny i impressió 3D, creació de robots amb material reciclat, circuits electrònics, programació i molt més. Es realitzarà del 22 de desembre de 2017 al 4 de gener de 2018. El Tecno Nadal ofereix una activitat al dia i hi ha la possibilitat de participar en totes les propostes o només en algunes.

S'adrecen a infants a partir de 8 anys, excepte la primera activitat, que és familiar. La inscripció es pot realitzar a través d'aquest formulari. Per a més informació, pots contactar amb telecentresf[arrova]gmail.com.

II campus d'Star Wars, a Figeueres

La iniciativa pedagògica Edukbits ofereix als infants de Figueres la possibilitat de participar en un campus tecnològic i gaudir amb la robòtica, la programació i molt més durant aquestes festes. El campus estarà ambientat en l’univers d'Star Wars i inclourà activitats de robòtica amb eines de Lego Education, programació de videojocs en 2D i 3D, androides (BB8 i BB9), i altres sorpreses.

Tindrà lloc els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre i s'adreça a infants i joves a partir de 6 anys.

MakerCamp Hivern, a Barcelona

MakerConvent, l'espai del Centre Cívic Convent de Sant Agustí de Barcelona on aprenen 'a crear amb les mans i la ment', acull del 27 al 29 de desembre un MakerCamp. S'hi faran activitats i tallers relacionats amb la tecnologia i la fabricació digital. S'adreça a infants de 10 a 14 anys.

Campus tecnològic de Nadal Innova't Educació, a Girona

Aquest campus ofereix set dies d’activitats del 27 de desembre al 5 de gener, amb horari de 9.00 a 13.00 hores. D'una banda, es realitzarà un campus adreçat a infants de 3 a 5 anys i, d'altra banda, un adreçat a alumnes d'Educació Primària i Secundària. Tindran lloc a la seu d'Innova't Educació, a Girona. Inclouran activitats de robòtica educativa, programació de videojocs i modelatge en 3D.

Tast de tecnologia per a famílies, a Granollers

La Biblioteca Roca Umbert de Granollers organitza un tast de tecnologia per a famílies el 2 de gener de 2018. Hi podran crear un projecte musical a partir d'una placa Arduino. Consistirà a desenvolupar una sèrie d'instruments electrònics mitjançant la combinació de tecnologia i material reciclat i quotidià.

El taller s'adreça a famílies: un/a adult amb un/a infant de 8 a 14 anys. Hi ha places limitades i cal realitzar la inscripció a través d'aquest formulari.

Technohivern, a Cornellà de Llobregat

El Citilab ofereix el 2 de gener una jornada repleta d’activitats tecnològiques dirigides als esplais, casals de lleure, famílies o grups per gaudir i aprendre amb la tecnologia. Els i les participants del Tecnohivern s’implicaran en la construcció d’un robot pintor, el DiBot, que serà programat amb Snap4Arduino i després s’utilitzarà per dibuixar i pintar un gran mural abstracte. També s'hi podrà realitzar una activitat audiovisual als platós del Citilab, fent servir les càmeres, els focus, els micròfons i el croma, per entendre el funcionament del món de la realització de la televisió des de dins.

L’activitat està adreçada a infants d’entre 6 i 12 anys. iLa inscripció es pot realitzar enviant un correu electrònic a inscripcio[arrova]e-citilab.eu o trucant al 93 551 06 60.

Campus Xnergic, a Mataró

Xnergic és un moviment creat en un entorn universitari del TecnoCampus que pretén despertar vocacions tecnològiques en el jovent. Del 2 al 5 de gener de 2018 acollirà la cinquena edició del seu campus de Nadal, que oferirà activitats de robòtica, videojocs i animació. Cada participant haurà de triar la temàtica en què vol treballar al llarg de la setmana. S'adreça a nois i noies majors de 12 anys.

Afegeix un comentari nou