Una campanya per fomentar les vocacions STEM entre les noies, Premi Dona TIC Iniciativa d'entitat

Colectic
Núria Valls, Laura Granados i Anabel Pérez, de la Fundación Esplai, van recollir el guardó en l'acte de lliurament de premis de Dona TIC Font: Fundación Esplai
Núria Valls, Laura Granados i Anabel Pérez, de la Fundación Esplai, van recollir el guardó en l'acte de lliurament de premis de Dona TIC Font: Fundación Esplai

Una campanya per fomentar les vocacions STEM entre les noies, Premi Dona TIC Iniciativa d'entitat

Colectic

Resum: 

'#ChicasInTech', de la Fundación Esplai, pretén conscienciar sobre la necessitat de promoure les competències STEM entre les més joves. Ha estat guardonada amb el Premi Dona TIC Iniciativa d'entitat o centre formatiu 2018.

Al Premi 12x12 Dona TIC 2018 es van presentar 93 candidatures, un 27% més que en 2017. Des del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i l'associació Tertúlia Digital, organitzadores del concurs, consideren que aquest augment consolida els guardons com a referent en el reconeixement i divulgació del paper i el talent de les dones en el sector tecnològic. El certamen premia ​vuit dones procedents de diferents àmbits (empresarial, professional i acadèmic) i dues iniciatives socials i empresarials.

En aquesta edició, la iniciativa social que s'ha emportat el premi ha estat la campanya '#ChicasInTech', que forma part de ConectaCODE, un projecte de la Fundación Esplai que s'implementa en els telecentres de la Red Conecta. ConectaCODE fomenta la introducció de la programació i la creació de codi en edats primerenques als telecentres. En el marc d'aquest, la Fundación Esplai ha desenvolupat aquest 2018 la campanya '#ChicasInTech'.

Només el 8% de les nenes de 15 anys vol estudiar Informàtica, davant el 25% dels nens. Diversos estudis afirmen que es tracta d'un problema cultural, causat per prejudicis, estereotips i missatges subliminars sexistes. Amb la iniciativa '#ChicasInTech', la Fundación Esplai ha volgut conèixer la resposta de la mà de les pròpies nenes i joves.

Així, ha recopilat els seus testimonis en vídeos on expliquen com perceben la tecnologia i els rols de gènere. L'objectiu ha estat conscienciar sobre la necessitat de promoure les vocacions STEM (acrònim en anglès de ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) entre les més joves.

A més de recollir les impressions de les noies, la iniciativa vol engrescar les dones que treballen en el sector tecnològic a explicar les seves experiències, perquè consideren que generar un diàleg intergeneracional pot ser enriquidor.

La cerimònia de lliurament de premis de Dona TIC va tenir lloc el 20 de desembre a Barcelona. La directora general de la fundació, Núria Valls; la responsables de l'Àrea Socioeducativa, Laura Granados; i la responsable d'E-Inclusió, Anabel Pérez, van recollir el guardó.

Afegeix un comentari nou