Àmbit de la notícia
Informàtic

Un xatbot resol dubtes a les persones migrades sobre l'accés a la sanitat

Entitat redactora
Colectic
  • L'Aisha és una de les participants dels vídeos de Farmamundi per explicar els drets en salut sexal i reproductiva a dones migrades.
    L'Aisha és una de les participants dels vídeos de Farmamundi per informar sobre els drets en salut sexual i reproductiva a les dones migrades. Font: Farmamundi

L'organització Farmamundi llança aquesta eina virtual en cinc idiomes per facilitar el coneixement del circuit de la salut pública catalana.

En quins casos m'atendran si no tinc targeta sanitària? Com puc tramitar-la si no estic en actiu? Aquestes i moltes altres preguntes són les que respon aquest xatbot creat per l'organització Farmamundi per resoldre dubtes sanitaris a les persones migrades.

El programari es pot consultar per ordinador, descarregant l'aplicació o via Telegram, en cinc idiomes: àrab, francès, xinès, urdú i castellà.

La coordinadora del projecte, Elisabet Llamas, explica que el xatbot és una eina per a les persones migrades, però també per professionals de la sanitat i del sector social. Afegeix que es faran presentacions a entitats i col·lectius de persones migrades i a xarxes de suport de diferents barris perquè "s'apropiïn de l'eina".

L'organització amplia així la seva tasca per millorar el coneixement sobre l'accés a la salut pública catalana, que ja va fer amb una guia en col·laboració amb la Plataforma per una Atenció Sanitària Universal a Catalunya (PASUCAT).

Dones que acompanyen altres dones

Juntament amb aquest bot, l'organització ha publicat una sèrie de vídeos en els quals dones de procedències diverses expliquen a dones de les seves comunitats els seus drets en relació a la salut sexual i reproductiva, en línia amb la recerca que l'organització duu a terme des de fa set anys a Catalunya, que compta amb la publicació de diversos informes.

Els materials es troben en el portal Raisa (en àrab: "dona conductora i sobirana"), que compta amb el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, l'Ajuntament de Barcelona i la Fundació La Caixa.

"Teniu dret a ser atesses per una metgessa si ho desitgeu. (...) Teniu dret a demanar que la dieta i el menú s'adaptin a les vostres necessitats. (...) Teniu dret a participar en activitats grupals de prepart, postpart o lactància materna", recorden l'Aisha, la Chianing, la Laila i la Marietou.

 

 

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari