Una aplicació protagonista de la revolució dels paraigües

Autor/a: 
Xavi Aranda
 Font:
Font:

Una aplicació protagonista de la revolució dels paraigües

Autor/a: 
Xavi Aranda

Resum: 

Aquesta eina de missatgeria electrònica és utilitzada pels manifestants de la revolució dels paraigües. Firechat no necessita connexió a Internet.

Els habitants de Honk Kong van començar la setmana passada un procés de desobediència civil contra el govern de Pequín, amb l'objectiu d'aconseguir eleccions lliures i sufragi universal. En la majoria de manifestacions que s'han anat celebrant aquests dies, s'ha pogut veure un ojbecte quotidià que tots els participants portaven: el paraigües. Aquesta eina l'utilitzen els habitants de la illa degut als constants canvis de temps i s'ha convertit en la icona d'aquesta revolució.

Però en el medi digital no només el paraigües té el protagonisme, tal i com es pot apreciar seguint les etiquetes #UmbrellaRevolution i #UmbrellaMovement. Una aplicació anomenada Firechat comparteix protagonisme d'aquesta revolució. I es que aquesta aplicació permet escapar del control governamental de les connexions.

Firechat és una aplicació de missatgeria electrònica que permet crear conversacions amb altres usuaris sense necessitat d'estar connectat a Internet. Això és possible perquè Firechat només utilitza les connexions Bluetooth i la connexió Wifi mitjançant el punt a punt (P2P). Escapant dels servidors intermediaris dels proveïdors d'Internet, Firechat permet crear grups de conversació de fins a 10000 usuaris fent possible l'organització de manifestacions massives. Com que tampoc utilitza les xarxes 3G o 4G, els manifestants no s'han de preocupar de les saturacions del servei.

Per a saber-ne més: Firechat i Nació Digital

Afegeix un comentari nou