Vols col·laborar perquè les 100 dones més influents del 2018 estiguin en la Viquipèdia?

Colectic
Dones editant la Wikipedia en una trobada. Imatge de Francesca Lissoni amb llicència CC BY-SA 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/  Font: Francesca Lissoni
Dones editant la Wikipedia en una trobada. Imatge de Francesca Lissoni amb llicència CC BY-SA 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/ Font: Francesca Lissoni

Vols col·laborar perquè les 100 dones més influents del 2018 estiguin en la Viquipèdia?

Colectic

Resum: 

La British Broadcasting Corporation (BBC) destaca cada any les 100 dones més influents d'arreu del món. Amical Wikimedia anima la ciutadania a contribuir en la creació i millorar de les biografies d'aquestes dones en la Viquipèdia catalana.

Fins a la mitjanit del dilluns 14 de gener, Amical Wikimedia té en marxa el concurs '100 viquidones BBC'. Pretén aconseguir que les 100 dones destacades com les més influents durant el 2018 per l'empresa britànica de televisió i ràdio British Broadcasting Corporation (BBC) tinguin la seva biografia a la Viquipèdia en català.

'100 Women' (100 dones) és una sèrie multiformat que la BBC va començar a emetre l'any 2013. Examina el rol de la dona al segle XXI i cada any destaca 100 dones que han estat importants. En el marc de 'Viquiprojecte: viquidones', Amical Wikimedia va engegar l'1 de gener de 2019 un concurs per tal que totes elles tinguin una biografia a la versió catalana de la Viquipèdia.

Les persones que vulguin contribuir en aquesta iniciativa hauran de crear un usuari i anar creant, millorant o traduint els articles dedicats a aquestes 100 dones. El concurs premiarà una de les participants amb un lot de dues novel·les escrites per dones. També, se sortejarà un llibre escrit per una dona entre els/les participants que hagin contribuït amb més d'un article.

Des de fa uns anys, Amical Wikimedia ha mostrat preocupació per la manca de representació i diversitat de gènere a l'enciclopèdia lliure. Per això, intenta promoure la presència de les dones a la Viquipèdia, no només pel que fa a continguts, sinó que també en làmbit de la participació i la perspectiva.

Afegeix un comentari nou