'Vulneracions', una 'app' contra la violació de drets humans i laborals

Colectic - Informàtic
Hi ha moltes coses que s'amaguen darrere les els aparadors... Font: Roba Neta
Hi ha moltes coses que s'amaguen darrere les els aparadors... Font: Roba Neta

'Vulneracions', una 'app' contra la violació de drets humans i laborals

Colectic - Informàtic

Resum: 

Creada en el marc de la Campanya Roba Neta, aquesta aplicació mòbil vol visibilitzar les vulneracions de les grans marques en la producció de roba i calçat.

L’aplicatiu 'Vulneracions' permet consultar fàcilment les pràctiques habituals de cadascuna de les grans marques del sector pel que fa a esclavitud moderna i treball infantil, seguretat laboral, salaris de misèria, llibertat sindical, drets de les treballadores, transparència, medi ambient i rentat d’imatge.

Les grans marques com ara Zara/INDITEX, Camper, ADIDAS, H&M, El Corte Inglés, Mango i Desigual vulneren sistemàticament els drets de les treballadores (el 80% de les persones que treballen al sector tèxtil i del calçat) en un context d'economia global i producció deslocalitzada a països del sud: Bangla Desh, Marroc...

'Vulneracions' dona accés a informació sobre materials de la Campanya Roba Neta, facilita l’activisme digital proposant accions de pressió dirigides a grans empreses o institucions i evidencia que el sistema tèxtil actual està basat en l’explotació de les persones que hi treballen.

La indústria tèxtil representa el quart sector més productiu del planeta i dóna feina a més de 75 milions de persones. El fet que la producció es subcontracta en una xarxa d'empreses intermediàries molt complexa i opaca permet a les grans marques continuar amb les seves males pràctiques amb total impunitat.

Afegeix un comentari nou