Welpy, l’app per posar en contacte entitats sense ànim de lucre i voluntariat

Colectic
Welpy és una app que connecta entitats i voluntariat.  Font: Welpy
Welpy és una app que connecta entitats i voluntariat. Font: Welpy
L'app va rebre en el MWC els Premis a la innovació tecnològica de la Creu Roja en la categoria "voluntariat".  Font: Creu Roja
L'app va rebre en el MWC els Premis a la innovació tecnològica de la Creu Roja en la categoria "voluntariat". Font: Creu Roja
Així es mostra el perfil del voluntariat a l'aplicació. Font: Welpy
Així es mostra el perfil del voluntariat a l'aplicació. Font: Welpy

Welpy, l’app per posar en contacte entitats sense ànim de lucre i voluntariat

Colectic

Resum: 

L’aplicació permet connectar voluntaris i voluntàries amb els esdeveniments de les ONG perquè hi puguin col·laborar.

La comunicació entre entitats del Tercer Sector i voluntariat és avui dia més àgil i senzilla gràcies a les eines informàtiques com les aplicacions per a mòbil. Welpy, és una App disponible tant a Android com iOs que permet posar en contacte organitzacions socials i potencial voluntariat que estigui interessat en les seves activitats. En aquest sentit, Welpy funcionaria com un MeetUp social en el qual persones amb una àrea d’interès concret assisteixen a un esdeveniment, en aquest cas no només per gaudir-lo, sinó també per col·laborar en la seva organització i logística de manera voluntària.

L’eina informàtica, que imita el model d’una xarxa social, permet crear perfils personalitzats de tal manera que el voluntariat pot registrar les accions que ha fet i les hores de voluntariat realitzades. El funcionament vindria a ser similar a la plataforma The Social Coin, a través de la qual persones de tot tipus poden fer bones accions i marcar en un comptador els gestos altruistes que realitzen. En el cas de les ONGs, aquestes poden crear perfils en els quals pugen les activitats que realitzen (fires, seminaris, jornades de debat, caminades solidàries etc...) de manera que l’App els hi dóna veu i fa difusió dels seus esdeveniments entre el voluntariat.

Algunes entitats o organitzacions que ja treballen amb l’aplicació són la Fundació Prodean, Càritas, la Universitat Pablo Olavide o la Universitat Loyola d’Andalusia. Com a reconeixement, Welpy va guanyar en la categoria “voluntariat” els Premis a la Innovació Tecnològica amb Finalitats Humanitàries organitzats per la Creu Roja i lliurats el 28 de febrer, durant la cel·lebració del Mobile World Congress 2018.

Fins al moment l’aplicació per a smartphone ha aconseguit publicar 145 activitats, les quals han rebut una participació de 530 voluntaris i voluntàries que han realitzat un total de 1530 hores d’ajuda. Pel que fa a la temàtica dels esdeveniments, aquests poden ser variats, i poden anar des d’un recapte d’aliments fins a visites a persones grans que viuen en una residència. L’App és gratuïta i permet crear un teixit comunitari en l’àmbit local per marcar la diferència, ja que el voluntariat pot trobar al seu barri aquelles ofertes que més el motiven.

Així doncs, Welpy permet a les organitzacions socials gestionar el talent i fer que el voluntariat participi en les seves campanyes. Tot i que té la voluntat de ser una App d’apoderament del món local, el fet que sigui una App permet la connexió des de qualsevol part del món i per tant es poden publicar esdeveniments i ofertes de voluntariat en diferents ciutats.

Com l’aplicació motiva al voluntariat?

Welpy té un funcionament basat en la recompensa, com la majoria de xarxes socials i plataformes d’intercanvi de moda. El que permet l’App és que el voluntariat es posi les seves pròpies metes. Com més alt sigui l’objectiu, més gran és la recompensa. El perfil del voluntari o voluntària, quan s’introdueixen les hores, actualitza automàticament en quin nivell es troba la persona usuària per donar-li un premi o un altre. Els premis són: Llavor, Arrel, Fulla i Flor, de menys a més reconeixement segons les hores fetes. Finalment, l’aplicació també permet al voluntariat descarregar-se un certificat en el qual es mostrarà la tasca voluntària feta.

Afegeix un comentari nou