WorkIt, una aplicació que ajuda les treballadores a organitzar-se

Colectic
Persones treballadores d'Amazon en una protesta a Filadèlfia, als Estats Units. Font: Joe Piette (Wikimedia Commons)
Persones treballadores d'Amazon en una protesta a Filadèlfia, als Estats Units. Font: Joe Piette (Wikimedia Commons)

WorkIt, una aplicació que ajuda les treballadores a organitzar-se

Colectic

Resum: 

El Mobile Social Congress de Setem Catalunya dedica una taula a la persecució de l'associacionisme i hi presenta una eina tecnològica en defensa dels drets laborals.

El sindicalisme i l'associacionisme al sector de la indústria electrònica està perseguit en països com Tailàndia i les Filipines. El Mobile Social Congress, organitzat per Setem Catalunya, ha dedicat una taula a la llibertat d'associació, especialment interessant per la presentació de l'aplicació WorkIt, d'United for Respect, un moviment de persones treballadores de Walmart, Amazon i Wall Street que lluiten per unes condicions dignes.

L'aplicació, descarregada per 77.000 persones, ofereix informació i consells laborals i va sorgir arran de la desinformació que hi havia a la xarxa sobre els drets de les treballadores. Demostra que "la tecnologia també pot ser útil per als treballadors" i "els dona un espai de confiança", ha dit Oren Goldberg, participant del moviment convidat a la taula.

Una necessitat per a les treballadores que pateixen inestabilitat laboral i persecució si defensen els seus drets en alguns països, com han abordat també en altres taules d'aquest Congrés.

Wallop Choojit, de NXP Workers Union Thailand, sindicat d'una multinacional holandesa de semiconductors, ha explicat com en aquesta empresa que vulnera els drets de les persones treballadores es va acomiadar sindicalistes, que han de fer assemblees al carrer per continuar lluitant i acompanyant les treballadores.

També Alexander Ivanou, d'IndustriALL, una organització que representa 50 milions de persones treballadores de 140 països i que lluita per millorar les seves condicions i pel seu dret d'associació, ha explicat més casos sobre acomiadaments a les Filipines i a Malàisia, un d'ells vinculats a Apple.

Afegeix un comentari nou