5 accions que heu de fer a la pàgina web perquè posicioni millor

Colectic - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda
L'estructura d'un mapa web és molt important per ajudar als robots cercadors a  Font: Imatge de jluthi. Llicència d'ús CC BY 2.0
L'estructura d'un mapa web és molt important per ajudar als robots cercadors a
La seguretat s'ha convertit en un dels màxims exponents de la tecnologia web.  Imatge de Stock Catalog. Llicència d'ús CC BY 2.0 Font: Stock Catalog. Llicència d'ús CC BY 2.0
La seguretat s'ha convertit en un dels màxims exponents de la tecnologia web. Imatge de Stock Catalog. Llicència d'ús CC BY 2.0

5 accions que heu de fer a la pàgina web perquè posicioni millor

Colectic - Informàtic
Resum: 

Per a què una pàgina web sigui trobada per un cercador, cal fer una sèrie d’accions. Aquestes accions són variades i depenen de recursos gratuïts.

Moltes entitats publiquen cada diversos anys, una versió totalment nova de la seva pàgina web. En aquesta nova versió s’hi destaca un nou disseny, però també una nova estructura de menús. A vegades, també s’hi afegeixen nous tipus de continguts que aporten molta més informació als visitants.

Tots aquests canvis són detectats pels petits robots dels cercadors, que visiten les vostres pàgines web constantment. Aquestes visites es deuen per recollir tota la informació i canvis que s’han fet a les pàgines web. En el cas que es detecti algun canvi, el robot ho detecta, però no ho acaba d’interpretar del tot bé. Li cal una petita ajuda.

Aquesta petita ajuda és fonamental. I l’ajuda pot venir directament de nosaltres. Mitjançant eines gratuïtes que existeixen a Internet, podem facilitar aquesta petita empenta als robots cercadors.

Google Search Console

Google Search Console és una eina de Google que et permet registrar la vostra pàgina web al sistema de Google. Mitjançant Google Webmaster podreu saber si hi ha problemes d’indexació, problemes que impedeixen el posicionament SEO o altres problemes tècnics de la vostra pàgina web.

Hi ha moltes maneres de registrar la vostra pàgina web a Google Search Console. Algunes són aquestes:

  • Mitjançant HMTL Tag. Haureu d’afegir un petit codi HTML a la vostra pàgina web. En el cas que utilitzeu Wordpress, hi ha moltes extensions que us permeten afegir aquest petit fragment de codi.
  • Arxiu HTML. Es tracta d’afegir un arxiu HTML al vostre servidor FTP, on resideix la pàgina web.
  • Google Analytics. Connectant la vostra pàgina web a Google Analytics, també registrareu la pàgina a Google Webmaster.

Certificat SSL

SSL és l’acrònim de Secure Sockets Layer. El Certificat SSL és un certificat que garanteix que la transmissió de la informació de la vostra pàgina web als diferents servidors, es fa de forma encriptada i segura. Per tant, tenir una pàgina web amb certificat SSL és un sinònim de tenir una web segura.

Per saber si realment esteu utilitzant un Certificat SSL heu de visitar la vostra pàgina web i fixar-vos en la caixa de text del navegador, si surt la figura d’un encadenat. En cas que surti, aquesta pàgina disposa de Certificat SSL. En el cas que no, no disposeu de Certificat SSL.

En Wordpress existeixen moltes extensions que afegeixen un Certificat SSL. Un d’aquestes extensions és Really Simple SSL.

Yoast Plugin

Yoast Plugin és una extensió que permet configurar moltes opcions per a millorar el posicionament als cercadors de la pàgina. És una extensió gratuïta que té una opció de pagament molt més extensa.

Es poden afegir més informació a cada publicació, com per exemple: títols més descriptius, descripció de continguts, paraules claus i es crea automàticament el mapa XML.

Mapa XML

Un mapa XML és un mapa de la vostra pàgina web. En aquest mapa s’hi troben on estan situades totes les pàgines i arxius que formen part del conjunt de la vostra pàgina web. És un mapa que fa referència, sobretot, als enllaços i als menús. Mitjançant aquest mapa podrem ajudar als robots dels cercadors a trobar les pàgines web i arxius.

Hi ha moltes extensions que creen un mapa xml de la vostra pàgina web. Una d’aquestes és Google Site Generator.

Enllaçar amb Google Analytics

Google Analytics és una extensió que dona molta informació sobre la vostra pàgina web. Visites, temps de durada de les visites etc. Mitjançant Google Analytics tindreu molta informació sobre els vostres visitants.

Amb Google Analytics faciliteu moltes dades a Google i aquesta pot interpretar la validesa de la vostra pàgina web.