5 apps per dinamitzar activitats d'arts escèniques

Colectic - Informàtic
Les habilitats escèniques es poden potenciar també a través de les tecnologies Font: Monica Silvestre (Pexels)
Les habilitats escèniques es poden potenciar també a través de les tecnologies Font: Monica Silvestre (Pexels)

5 apps per dinamitzar activitats d'arts escèniques

Colectic - Informàtic
Resum: 

Les tecnologies també ens poden ajudar a potenciar habilitats motrius i creatives a les entitats que treballem amb la dansa i el teatre.

Cert, les arts escèniques es fan amb el cos, però les noves tecnologies ens poden ajudar a potenciar les habilitats creatives i motrius, sobretot en projectes socioeducatius de dansa i el teatre amb infància i juventut. Fem un recull d'algunes eines que ens poden ser útils:

Madlipz

Per iniciar infants i joves en el món del doblatge, podem tenir en compte aquesta aplicació, que potencia la capacitat d'improvisació des de l'humor. Amb infinites opcions de clips de vídeos de pel·lícules, sèries, televisió i videoclips, permet gravar diferents veus a sobre dels diversos personatges per després compartir els vídeos fàcilment. Es pot fer servir en grups.

Tiktok

TikTok és una xarxa social que està basada en el contingut del vídeo. La diversitat d'opcions d'edició que inclou fa que el jovent pugui utilitzar-la per potenciar la seva creativitat ja sigui a través de la creació d'un relat, del cant, la interpretació, la dansa o la tècnica audiovisual fent transicions d'allò més innovadores fent, per exemple, que una persona es transformi en una altra o que canviï el seu look de sobte.

Toontastic 3D

Amb aquesta aplicació per a futures creadores i creadors es poden dibuixar personatges i escenografies i després animar-los ideant així històries pròpies d'una forma interactiva. Permet enregistrar també les veus de les usuàries i usuaris i compartir el resultat com un vídeo en 3D.

Let's impro

Let's impro ens dona les coordenades per començar a actuar o a escriure textos teatrals. Creada per l'improvisador Jorge Castaño, oferir 10 milions de títols suggerents per fomentar la creativitat, a més de jocs i exercicis teatrals i una biblioteca de conceptes.

Just dance now

Aquesta aplicació és com un videojoc de ball, però per jugar-hi només es necessita un telèfon mòbil. Proposa coreografies d'un catàleg de més de 500 cançons modernes i clàssiques perquè les usuàries i usuaris s'aprenguin tots els passos. El mòbil funciona com a mando per avaluar el seguiment de les coreografies.