5 apps educatives curioses

Colectic - Informàtic
Una nena es mira un telèfon mòbil. Font: Andrea Piacquadio (Pexels)
Una nena es mira un telèfon mòbil. Font: Andrea Piacquadio (Pexels)

5 apps educatives curioses

Colectic - Informàtic
Resum: 

A l'estiu infants i joves poden continuar adquirint coneixements, també a través dels mòbils.

A l'agost, podem continuar adquirint coneixements mirant al nostre voltant i també a través dels nostres telèfons mòbils. Cada cop hi ha més aplicacions educatives interessants que ens ho permeten i que ja es fan servir a les escoles i als projectes socioeducatius. Més enllà del Kahoot, us proposem algunes opcions per a infants i adolescents:

QAE

Qué árbol es és un joc que consisteix en endivinar el màxim d'arbres seguits possibles a partir d'unes pistes i d'entre múltiples possibles respostes. El contingut de l'aplicació, en castellà, està desenvolupat amb rigor i cura. Només està disponible per a iOS.

Lumosity

És una aplicació d'entrenament cerebral disponible per a Android i iOS que posa a prova les habilitats de pensament crític, memòria i resol·lució de problems. Mitjançant un test inicial i l'edat de la persona usuària el programa adapta el nivell dels exercicis.

BrainPOP: Película del día

Aquesta aplicació té una sèrie de pel·lícules d'animació que expliquen personatges, fets històrics, dates importants o esdeveniments actuals relacionats amb les ciències, les matemàtiques, l'art o la tecnologia. Al final de cada pel·lícula, les persones usuàries han de respondre a un qüestionari interactiu. Està disponible en castellà per a iOS i Android.

Anatomy Learning

Amb aquesta aplicació, podem aprendre totes i tots com és el nostre cos, com són els nostres ossos, òrgans, músculs i lligaments, i també el nostre sistema nerviós, circulatori i reproductiu. A través d'una visualització en 3D interactiva, les persones usàries poden anar traient i posant capes al cos humà, i posen posar a prova els seus coneixements amb un qüestionari final. Està disponible només per a Android.

Toontastic 3D

Per a aquelles i aquells que els hi agradi explicar històries, aquesta aplicació fomentarà la seva creativitat. Permet crear personatges en 3D i escenografies a partir del dibuix, per després animar-los i crear relats. També compta amb plantilles i estructures narratives per facilitar el procés. Està disponible per a Android i iOS.