5 eines per gestionar les vostres contrasenyes

Colectic - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda
Introduir una contrasenya pot ser un dilema. Imatge de Automobile Italia. Llicència d'ús CC BY 2.0 Font: Automobile Italia. Llicència d'ús CC BY 2.0
Introduir una contrasenya pot ser un dilema. Imatge de Automobile Italia. Llicència d'ús CC BY 2.0
Les contrasenyes no les podem desar en fulls de paper. Imatge de mk_is_here. Llicència d'ús CC BY 2.0. Font: mk_is_here. Llicència d'ús CC BY 2.0.
Les contrasenyes no les podem desar en fulls de paper. Imatge de mk_is_here. Llicència d'ús CC BY 2.0.

5 eines per gestionar les vostres contrasenyes

Colectic - Informàtic
Resum: 

Les eines per gestionar contrasenyes us poden facilitar molt la vida. Algunes eines d’aquest llistat permeten, fins i tot, utilitzar la vostra empremta digital.

Una característica que tenen, gairebé, totes les aplicacions tecnològiques desades al núvol, és la clau de pas que s’ha d’introduir per poder accedir a l’eina. Mitjançant aquesta cotnrassenya podeu entrar al vostre gestor de correu, les vostres xarxes socials o altres eines digitals que feu servir, gairebé cada dia.

Les contrasenyes, per norma, haurien de ser segures. Però que entenem per segures? Depenent de cada persona, pot entendre una definició o una altra descripció. Normalment, mai es recomana que és guardin paraules amb significat o dates concretes. Aquest tipus de contrasenyes poden ser desxifrades amb un simple atac informàtic.

Per definició, una contrasenya segura hauria de ser una barreja de lletres, nombres i símbols. I quan més caràcters, millor. I en cada eina digital, hauria de ser una clau de pas diferent. És a dir, mai feu servir la mateixa contrasenya per a totes les eines digitals que feu servir. Si ho feu així, si mai poen robar-vos una clau de pas, podrien mirar d’entrar en altres aplicacions.

Posats a aquest punt. És quan hauríeu de tenir en compte d’utilitzar un gestor de contrasenyes. D’aquesta manera podeu crear i guardar contrasenyes segures.

A continuació us recomanem 5 gestors de contrasenyes perquè podeu guardar totes les vostres claus de pas.

Bitwarden

Bitwarden és un gestor de contrasenyes amb un grau de seguretat molt gran. Les característiques principals de Bitwarden són les següents:

 • Programari lliure.
 • Gratuït per a ús personal. Si es volen ampliar funcionalitats, s’ha de pagar.
 • Les contrasenyes es guarden en un servidor. Tota la informació viatja i es desa, de forma encriptada. Només es desencripta quan arriba al vostre ordinador.
 • Multiplataforma.
 • Disposa d’extensions per a navegadors.
 • També podreu fer servir línies de comanda.

A part de totes aquestes característiques, Bitwarden també pot ser instal·lat en el servidor de la vostra entitat, i pot ser utilitzat de forma conjunta per a tota la vostra organització. També es pot mirar de desar altres tipus d’accés, com l’empremta dactilar i disposa d’un generador de contrasenyes.

Podeu descarregar-vos Bitwarden a través d’aquest enllaç.

Buttercup

Buttercup és un gestor de contrasenyes que té un funcionament molt més simple que altres gestors. Les característiques principals són les següents:

 • Programari lliure.
 • Totalment gratuït.
 • Multiplataforma.
 • Amb extensions de navegador.

Buttercup és un gestor de contrasenyes molt simple de funcionar, i pot ser una molt bona opció per iniciar-se en els gestors de contrasenyes.

Podeu descarregar-vos Buttercup a través d’aquest enllaç.

KeePassXC

Curiosament, KeePassXC és un derivat d’un altre projecte de programari lliure, KeePassX, que també va ser un derivat d’un altre projecte de programari lliure, el KeePass… KeePassXC és programari lliure.

KeePassXC no és un gran gestor de contrasenyes, però la seva simplesa pot ajudar-vos en el vostre dia a dia.

Existeixen moltes aplicacions per a dispositius mòbils Android, sota el nom de KeePass, però cap és oficial del projecte.

Podeu descarregar-vos KeePassXC a través d'aquest enllaç.

Enpass

Enpass és un gestor de contrasenyes que no és programari lliure. Disposa d’algunes característiques interessants, com per exemple la possibilitat de connectar l’eina amb diversos ginys portables. També és una eina completament gratuïta per a GNU/Linux.

Enpass permet autocompletar les claus de pas automàticament o classificar-les a través de categories. També disposa d’una opció molt interessant que elimina claus de pas antigues o claus de pas duplicades.

Podeu descarregar-vos Enpass a través d'aquest enllaç.

Myki

Myki és un altre gestor de contrasenyes que no és programari lliure. Té algunes característiques molt interessants, com per exemple que permet guardar totes les claus de pas en diferents servidors o la possibilitat de substituir les contrasenyes per empremtes digitals en els telèfons mòbils.

També disposa d’una funcionalitat molt interessant per tal de compartir les claus de pas amb la resta de companys i companyes de la vostra entitat. En aquest cas, permet compartir les contrasenyes mitjançant connexions punt a punt.

Podeu descarregar-vos Myki a través d'aquest enllaç.