8 apps per fer voluntariat

Colectic - Informàtic
Una jove consultant el seu mòbil al carrer. Font: Charlotte May (Pexels)
Una jove consultant el seu mòbil al carrer. Font: Charlotte May (Pexels)

8 apps per fer voluntariat

Colectic - Informàtic
Resum: 

Mitjançant els dispositius mòbils podeu cercar ofertes de voluntariat en qualsevol moment i a qualsevol lloc.

El 6,5% de la població de l'Estat, 2.700.000 persones, fan voluntariat, segons l’informe ‘La Acción Voluntaria en 2020’ de la Plataforma del Voluntariado de España. La xifra ha anat variants els últims anys però està força estabilitzada, tot i que durant els mesos més crítics de la pandèmia va augmentar considerablement. També va augmentar les hores que passàvem connectats a internet, que continua a l'alça amb una mitja total d'una hora i 53 minuts diaris, segons l'estudi ‘Digital 2022’ de We are Social i Hootsuite.

Quan ajuntem aquesta digitalització amb les ganes d'implicar-nos en iniciative socials, desenvolupem aplicacions que permeten cercar i connectar-nos amb ofertes de voluntariat d'un forma més eficaç. Però quines són les millors aplicacions per trobar-les? A continuació us descrivim algunes aplis que us podran servir per trobar el voluntariat que voleu fer.

Voluntariapp

Voluntariapp és una aplicació per a Android i iOS creada per l'associació Alba. És una eina que ajuda a posar en contacte voluntariat i entitats. Si busques un voluntariat veuràs la informació de les crides que fan les entitats segons proximitat i podràs seleccionar les entitats que més t'interessin. Si ets una entitat pots publicar la teva crida, o esdeveniments i formacions, a través del formulari d'aquesta web.

Be my eyes

La tecnologia permet també fer voluntariat sense moure'ns de casa. Be my eyes és una aplicació per a Android i iOS per ajudar persones cegues o amb problemes de visió. A través de videotrucades les persones voluntàries ajuden les persones amb ceguesa, per exemple, a fer el sopar o a reconèixer colors. L'aplicació emparella persones cegues i persones voluntàries segons l'idioma i la zona horària.

Hacesfalta.org

La Fundació Hazloposible va néixer l’any 1999 amb el clar objectiu de connectar persones i entitats sense ànim de lucre. La seva pàgina web ha estat un referent en la cerca de voluntariat. Coneixedors d’aquest posicionament, el desembre del 2017 van publicar la seva aplicació, disponible per iOS i Android.

Mitjançant aquesta aplicació les persones poden cercar ofertes de voluntariat i les entitats sense ànim de lucre poden publicar demandes de voluntaris i voluntàries. A través de l’aplicació també es poden seguir les notícies del blog de la fundació i cercar ofertes laborals en l’àmbit del tercer sector.

Worldpackers

Inspirada en la filosofia de la cultura viatgera, aquesta aplicació disponible per iOS i Android, permet cercar intercanvi de treball a canvi d’allotjament gratuït, voluntariat en entitats sense ànim de lucre, escoles i projectes socials i estades en granges de permacultura.

L’aplicació és molt senzilla d’utilitzar. Només cal registrar-se i cercar les ofertes de voluntariat segons les classificacions esmentades anteriorment. Un cop hagueu trobat la oferta que més us interessi, haureu de fer un pagament de 49 $, que és com una llicència anual. Al darrera d’aquesta aplicació hi ha una comunitat molt forta que us ajudarà en qualsevol moment.

Volunteer abroad - GivingWay

Només està disponible per Android. És una aplicació molt similar a Worldpackers, però a diferència d’aquesta, Volunteer abroad - GivingWay és totalment gratuïta. Per fer-la servir només us heu de registrar amb un correu electrònic. Trobareu iniciatives de voluntariat de més de 100 països d’arreu del món.

Mitjançant el registre podreu especificar quines són les vostres preferències de voluntariat: destí, activitats, temps de permanència i si es viatja sol o acompanyat. Mitjançant aquestes preferències, l’aplicació us mostrarà les ofertes interessants de voluntariat. Per demanar una oferta haureu d’omplir un formulari i esperar que la organització aprovi la vostra sol·licitud.

Moviliza-T

Desenvolupada a l’estat espanyol, aquesta aplicació està disponible per iOS i Android. És un projecte social promogut per l'organització CECAP Joven. Sense demanar cap registre, només d’instal·lar l’aplicació, ja mostrarà les ofertes de voluntariat que en aquells moments estiguin obertes.

Si us interessa alguna oferta de voluntariat, l’aplicació us demanarà totes les vostres dades perquè l’entitat contacti amb vosaltres. En aquesta aplicació no hi ha tantes ofertes de voluntariat com a les altres descrites, però hi han entitats prou importants que actuen en l’àmbit internacional.

Vee Volunteers

Aquesta aplicació, disponible per Android i iOS i enfocada a joves, està pensada per connectar persones que vulguin fer voluntariat i formar grups per empoderar-los i potenciar les seves habilitats o "superpoders". Ofereix ofertes personalitzades segons la ubicació, les preferències i la disponibilitat. El seu valor afegit està en les funcionalitats de xarxa social que permeten la interrelació i la compartició d'experiències.

Voluncloud

Aquesta app, disponible per Andorid i iOS, està desenvolupada per la Plataforma del Voluntariado de España. Igual que la resta, és útil per posar en contacte persones que volen fer un volutnariat amb demandants de serveis de voluntariat, i disposa d'una interfície senzilla per a la persona usuària registrada, amb un perfil i una secció per guardar els projectes que més ens interessin. Compta amb la col·laboració d'organitzacions com Oxfam, Unicef, Creu Roja, Metges Sense Fronteres, AECC, Cáritas, Save the Children i Manos Unidas.